Home Κόσμος Πόλεμος στο Ισραήλ: Να είστε έτοιμοι, πλησιάζει η ώρα της εντολής για...

Πόλεμος στο Ισραήλ: Να είστε έτοιμοι, πλησιάζει η ώρα της εντολής για εισβολή στη Γάζα

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Νότο του Ισραήλ επισκέφτηκε σήμερα Πέμπτη 19/10 ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant και συναντήθηκε με στρατιώτες, που υπηρετούν στα σύνορα με τη Γάζα.

«Είμαστε πρώτα και κύρια επικεντρωμένοι στο να νικήσουμε τη Χαμάς. Καθοδηγώ στρατιώτες σε μάχες εδώ και 45 χρόνια. Είμαι υπεύθυνος για την ασφάλεια. Ήμουν υπεύθυνος γι’ αυτές τις δύο τελευταίες εβδομάδες, ακόμη και σε δύσκολες στιγμές, είμαι υπεύθυνος για να φέρω (το Ισραήλ) στη νίκη» είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την Jerusalem Post.

Ο Gallant σημείωσε ότι οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) προετοιμάζονται για μια μακροχρόνια εμπλοκή με τους εχθρούς του Ισραήλ. «Δεν μιλάμε για μια σύντομη στρατιωτική εκστρατεία, μιλάμε για μια παρατεταμένη εκστρατεία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Yoav Gallant

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απειλή της Χεζμπολάχ στα σύνορα με τον Λίβανο. «Η Χεζμπολάχ προσπαθεί να προκαλέσει το κράτος του Ισραήλ και τις IDF και έχουν αναπτύξει (δυνάμεις) σε ισχυρούς αμυντικούς σχηματισμούς. Ολόκληρη η δύναμη των IDF είναι στη διάθεσή μας. Είμαστε σε εγρήγορση και αν η Χεζμπολάχ θέλει να ξεκινήσει πόλεμο, θα πρέπει πρώτα να κοιτάξει τις φωτογραφίες της πόλης της Γάζας» είπε.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ είπε στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να είναι έτοιμοι γιατί «πλησιάζει η ώρα της εντολής» να μπουν τα στρατεύματα στη Λωρίδα της Γάζας και να ξεκινήσει η επιχείρηση κατά της Χαμάς.

Israeli Minister of Defense, Yoav Gallant told IDF Soldiers today along the Southern Front, “Stay Ready. The Order will soon be Issued.”

— OSINTdefender (@sentdefender) October 19, 2023

Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι πέντε φορτηγά γεμάτα με ιατροφαρμακευτικό υλικό είναι έτοιμα και περιμένουν στα σύνορα της Αιγύπτου με τη Γάζα, καλωσορίζοντας την ανακοίνωση του Ισραήλ ότι δεν θα μπλοκάρει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Τα φορτηγά μας είναι γεμάτα και έτοιμα να ξεκινήσουν» είπε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα. Πρόσθεσε ότι ελπίζει τα εφόδια αυτά να παραδοθούν αμέσως μόλις ανοίξει η μεθοριακή διάβαση της Ράφα «καλώς εχόντων των πραγμάτων, αύριο».

«Είναι ένας μακρύς πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου συναντήθηκε σήμερα με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ που επισκέπτεται το Ισραήλ.

Ο Νετανιάχου δήλωσε πως η επίθεση-σοκ της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ από ενόπλους της Χαμάς είχε στόχο να εμποδίσει τη διεύρυνση των ειρηνικών σχέσεών του στη Μέση Ανατολή, και ζήτησε από τη Βρετανία να εξακολουθήσει να υποστηρίζει την αντεπίθεση στη Γάζα.

«Βρισκόμασταν στα πρόθυρα να διευρύνουμε αυτή την ειρήνη και η καταστροφή αυτής της κίνησης ήταν ένας από τους λόγους που αναλήφθηκε αυτή η δράση. Αυτή είναι η πιο σκοτεινή μας ώρα. Αυτό σημαίνει πως θα είναι ένας μακρύς πόλεμος, και θα χρειαστούμε τη συνεχή υποστήριξή σας».

Εν τω μεταξύ σκοτώθηκε από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα ο αρχηγός των Εθνικών Δυνάμεων Ασφαλείας της Χαμάς Τζεχάντ Μέιζεν, μαζί με μέλη της οικογένειάς του, όπως μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης της Χαμάς.

BREAKING: An Israeli airstrike has killed Jehad Mheisen, head of the Hamas-led National Security Forces, and members of his family in Gaza, reports Hamas media.https://t.co/BAOIs2cXJl

📺 Sky 501, Virgin 602, Freeview 233 and YouTube pic.twitter.com/HIX7MqVMZt

— Sky News (@SkyNews) October 19, 2023

Νεκρή η μόνη γυναίκα της πολιτικής ηγεσίας της Χαμάς

Η Τζαμίλα Χάντι, η πρώτη εκλεγμένη γυναίκα μέλος του πολιτικού γραφείου της Xαμάς, σκοτώθηκε επίσης κατά την διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στην Γάζα, ανακοίνωσε η ισλαμική παλαιστινιακή οργάνωση.

Η Σάντι εξελέγη το 2006 βουλευτής του Νομοθετικού Συμβουλίου, του κοινοβουλίου, το οποίο δεν λειτουργεί από τότε που η Χαμάς εκδίωξε την Παλαιστινιακή Αρχή από την Λωρίδα της Γάζας το 2007.

Το 2021 έγινε η πρώτη γυναίκα μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, που αποτελείται από 20 μέλη που προέρχονται από εσωτερικές ψηφοφορίες. Η εκλογή της, μαζί με την συμμετοχή μίας ακόμη γυναίκας, της Φάτιμα Σουράμπ, στο πολιτικό γραφείο ex officio ως προέδρου της Επιτροπής των Γυναικών της Χαμάς είχε θεωρηθεί τότε από τους αναλυτές «θετικό μήνυμα» προς την διεθνή κοινότητα που δείχνει άνοιγμα μίας βαθιά πατριαρχικής κοινωνίας προς τις γυναίκες.

استشهاد الصديقة العزيزة الاستشهادية (جميلة الشنطي) عضو المكتب السياسي لحركة حماس في غزة … (انا لله وانا اليه راجعون) … #طوفان_الأقصى pic.twitter.com/Gk9OTZpuC8

— محمد عبد العزيز الرنتيسي (@M_alrantisi1979) October 19, 2023



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version