15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν τα οχυρά των Ρώσων

Ειδήσεις Ελλάδα

Δορυφορικές εικόνες από τη Maxar αποκαλύπτουν τις ρωσικές άμυνες καθώς οι δυνάμεις προετοιμάζονται για μια ισχυρή αντεπίθεση των Ουκρανών

Οι ρωσικές δυνάμεις οχυρώνονται καθώς αναμένουν μια ισχυρή αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων. Η δορυφορική ανάλυση του BBC Verify αποκάλυψε μερικά αμυντικά σημεία των Ρώσων.

Συγκεκριμένα, εξετάζοντας εκατοντάδες δορυφορικές εικόνες, το BBC εντόπισε ορισμένα βασικά σημεία από τη σημαντική συσσώρευση τάφρων και άλλων οχυρών στη νότια Ουκρανία από τον περασμένο Οκτώβριο τα οποία αποτελούν οχυρά των Ρώσων.

Πρόκειται για τέσσερις τοποθεσίες που προσφέρουν μια εικόνα για το τι περιμένει τη Ρωσία από την αντεπίθεση και ποιες άμυνες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι ουκρανικές δυνάμεις.

Δείτε τις δορυφορικές εικόνες από τη Maxar με τα ρωσικά οχυρά

1. Δυτική ακτή της Κριμαίας

Καταλήφθηκε από τη Ρωσία το 2014, η Κριμαία ήταν παλαιότερα γνωστή για τα παραλιακά της θέρετρα. Τώρα, αντί για ξαπλώστρες και ομπρέλες, η ακτογραμμή που εκτείνεται για 15 μίλια (25 χιλιόμετρα) είναι γεμάτη με αμυντικές δομές που έχουν εγκαταστήσει τα ρωσικά στρατεύματα.

2. Τοκμάκ

Η μικρή πόλη Τοκμάκ βρίσκεται σε μια βασική διαδρομή στα νοτιοανατολικά της χώρας που οι ουκρανικές δυνάμεις μπορεί να θέλουν να χρησιμοποιήσουν για να αποκόψουν την Κριμαία από άλλα εδάφη που κατέχονται από τη Ρωσία.

Η δορυφορική εικόνα δείχνει ότι ένα δίκτυο χαρακωμάτων σε δύο γραμμές έχει σκαφτεί βόρεια του Τοκμάκ. Πίσω από αυτά τα χαρακώματα υπάρχει ένας περαιτέρω δακτύλιος οχυρώσεων γύρω από την πόλη, με τρία στρώματα άμυνας που μπορούν να φανούν ευδιάκριτα σε αυτήν την κοντινή δορυφορική εικόνα.

3. Αυτοκινητόδρομος Ε105

Μια σειρά αντιαρματικών τάφρων και χαρακωμάτων τρέχει τώρα παράλληλα με ένα τμήμα 22 μιλίων (35 χλμ) του κύριου αυτοκινητόδρομου E105, δυτικά του Τοκμάκ. Το E105 είναι στρατηγικά σημαντικό, συνδέοντας τη ρωσική Μελιτόπολη στο νότο με τη βόρεια πόλη Χάρκοβο, που κατέχει η Ουκρανία. Στον ίδιο δρόμο βρίσκεται η Ζαπορίζια, η οποία θα μπορούσε να γίνει στόχος ουκρανικής αντεπίθεσης.

4. Rivnopil, βόρεια της Μαριούπολης

Το λιμάνι της Μαριούπολης έχει στρατηγική θέση ανάμεσα στα ρωσικά κατεχόμενα εδάφη στα ανατολικά και στην Κριμαία στα νότια. Έγινε επίσης σύμβολο αντίστασης στην εισβολή όταν ένας σκληρός πυρήνας μαχητών άντεξε επί μήνες καθώς η πόλη ήταν πολιορκημένη.

Δεδομένου ότι η Ρωσία αναμένει από την Ουκρανία να προσπαθήσει να την ανακαταλάβει, το BBC Verify αποφάσισε να εξετάσει την περιοχή γύρω από την πόλη – οδηγώντας στην ανακάλυψη μιας συλλογής κυκλικών χαρακωμάτων.Αυτή βρίσκεται κοντά στο μικρό χωριό Rivnopil, περίπου 34 μίλια (55 χιλιόμετρα) βόρεια της Μαριούπολης, όπου κάθε κυκλική τάφρο έχει ένα ανάχωμα χώματος στη μέση, πιθανώς είτε για να προστατεύσει το πυροβολικό είτε για να διατηρήσει τα όπλα σταθερά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό