15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Πόλεμος» Ιταλίας και Πορτογαλίας για μια θέση στο Μουντιάλ

Ειδήσεις Ελλάδα

Τελικώς, συνέβη το… απευκταίο για Ιταλία και Πορτογαλία στην κλήρωση των πλέι οφ της ευρωπαϊκής ζώνης, με έπαθλο τα τελευταία τρία εισιτήρια για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, το 2022.

Η «σκουάντρα ατζούρα» κληρώθηκε με τη Βόρεια Μακεδονία και η ομάδα του Φερνάντο Σάντος με την Τουρκία, αλλά στις θέσεις 5 και 6 αντίστοιχα, που σημαίνει ότι βάσει του συστήματος οι νικητές θα παίξουν μεταξύ τους για το εισιτήριο και κατά συνέπεια μία από τις δύο μεγάλες δυνάμεις θα μείνει εκτός Μουντιάλ.

Τα ζεύγη είναι: Σκωτία-Ουκρανία (1), Ουαλία-Αυστρία (2), Ρωσία-Πολωνία (3), Σουηδία-Τσεχία (4), Ιταλία-Βόρεια Μακεδονία (5) και Πορτογαλία-Τουρκία (6).

Οι ημιτελικοί των πλέι οφ θα διεξαχθούν στις 24-25 Μαρτίου 2022 και οι τελικοί στις 28-29 Μαρτίου 2022, ως εξής: Νικητής 2-Νικητής 1, Νικητής 3-Νικητής 4, Νικητής 6-Νικητής 5.

Η κλήρωση έγινε στην έδρα της FIFA (Ζυρίχη), με τον πρόεδρο να εύχεται καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στην κλήρωση.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ευχήθηκε επίσης στις ομάδες των πλέι οφ, επισημαίνοντας τη συμμετοχή της Πορτογαλίας και της Ιταλίας ως δείκτη δύναμης των ευρωπαϊκών ομάδων που συμμετέχουν στην προκριματική φάση.

Επισημαίνεται ότι οι αγώνες στην παρούσα φάση είναι μονοί. Στην κλήρωση μετείχαν οι 10 δεύτερες ομάδες από τη φάση των ομίλων των προκριματικών της ευρωπαϊκής ζώνης (Πορτογαλία, Σουηδία, Ιταλία, Ουκρανία, Ουαλία, Σκωτία, Τουρκία, Ρωσία, Πολωνία, Β. Μακεδονία) και οι δύο ομάδες από τη γενική κατάταξη του UEFA Nations League 2020/21 (Αυστρία και Τσεχία).

Τα εθνικά συγκροτήματα χωρίστηκαν σε δύο υποομίλους πριν την κλήρωση. Στον 1ο μετείχαν Ιταλία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σκωτία, Σουηδία, Ουαλία και στον 2ο Πολωνία, Τουρκία, Ουκρανία. Β. Μακεδονία, Αυστρία, Τσεχία.

Υπενθυμίζεται πως οι δέκα ομάδες από την Ευρώπη που εξασφάλισαν θέση στο κράτος του Κόλπου μέσω των προκριματικών είναι οι, Σερβία, Ισπανία, Ελβετία, Γαλλία, Βέλγιο, Δανία, Ολλανδία, Κροατία, Αγγλία, Γερμανία.

Οι τελευταίοι δύο διηπειρωτικοί τελικοί αγώνες πλέι οφ θα διεξαχθούν στις 13 και 14 Ιουνίου 2022, ενώ η κλήρωση για τον καταρτισμό  των ομίλων της τελικής φάσης θα πραγματοποιηθεί την 1η Απριλίου, στο Κατάρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό