25.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Πως τα ηλεκτρικά θα σώσουν τα… συμβατικά;

Ειδήσεις Ελλάδα

Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι ημέρες των αυτοκινήτων με συμβατικούς κινητήρες είναι μετρημένες. Όμως η πραγματικότητα μοιάζει να είναι εντελώς διαφορετική.

Με τις μεγάλες επενδύσεις που απαιτούνται για τα ηλεκτρικά, οι παλαιές αυτοκινητοβιομηχανίες βασίζονται στα προϊόντα τους με κινητήρα εσωτερικής καύσης για τα αναγκαία κέρδη.

Η έκθεση Car Wars της Bank of America προβλέπει αστάθεια στα ποσοστά συστημάτων μετάδοσης κίνησης τα επόμενα χρόνια, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να διχάζονται μεταξύ EV και ICE λόγω της καθυστερημένης κερδοφορίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Παρά τη μείωση των προσφορών στα ηλεκτρικά, οι επενδύσεις στην ηλεκτρική τεχνολογία θα συνεχιστούν, με τα EV και τα υβριδικά να αναμένεται να αποτελούν το 60% των μοντέλων των ετών 2025-2028.

Η καταναλωτική ζήτηση για ηλεκτρικά έχει μειωθεί, γεγονός που καθιστά αναγκαία την επανεξέταση από τους κατασκευαστές.

Τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης εξακολουθούν να αποφέρουν κέρδη, ζωτικής σημασίας για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης των EV που παρεμποδίζεται από το υψηλό κόστος των εξαρτημάτων.

Η Tesla, ωστόσο, έχει μειώσει σημαντικά το κόστος των εξαρτημάτων της, αποτελώντας ανταγωνιστική πρόκληση για τις παλαιές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η κερδοφορία για τα ηλεκτρικά είναι στον ορίζοντα αλλά τελικά ίσως χρειαστούν αρκετά ακόμα χρόνια. Οπότε μέχρι τότε, τα ηλεκτρικά κρατούν στην ζωή και τα συμβατικά, καθώς τα τελευταία είναι τα μόνα που εξασφαλίζουν σίγουρο κέρδος για την κάθε εταιρεία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό