16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πως συμπεριφέρεται μια Ferrari 360 Modena με συνθετικό καύσιμο;

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Sam Michael Da Fane, γνωστός με το ψευδώνυμο Seen Through Glass, είναι ένας Βρετανός “αυτοκινητιστικός” YouTuber και επιχειρηματίας, ο οποίος έχει στην κατοχή του μια Ferrari 360 Modena.
Θέλοντας να αξιολογήσει την απόδοση και την επίδραση των συνθετικών καυσίμων στους κινητήρες που έχουν κατασκευαστεί να λειτουργούν με ορυκτά καύσιμα, ο Sam τόλμησε να τοποθετήσει στο ρεζερβουάρ του ιταλικού αυτοκινήτου καύσιμο με βάση τη βιομάζα.

Πιο συγκεκριμένα, το καύσιμο της P1 Fuels παράγεται με συνδυασμό βιομάζας και υδρογόνου, και είναι το ίδιο που χρησιμοποιούν από τις αρχές του 2022 τα αγωνιστικά του WRC. Η βιομάζα βασίζεται στις καλλιέργειες και όταν υποβάλλεται σε επεξεργασία, το αποτέλεσμα είναι ένα καύσιμο που λειτουργεί όπως η βενζίνη.1Διάβασε ακόμαLamborghini: Τα συνθετικά καύσιμα μια εναλλακτική για τη στροφή στην ηλεκτροκίνηση

Ναι, αυτό σημαίνει επίσης ότι καίγεται και απελευθερώνει εκπομπές άνθρακα όπως η βενζίνη. Ωστόσο, ο άνθρακας που απελευθερώνεται είναι ήδη μέρος του τρέχοντος κύκλου του άνθρακα, που απορροφάται μέσα σε μήνες καθώς οι καλλιέργειες αναπτύσσονται, έναντι των ορυκτών καυσίμων που έχουν δεσμεύσει άνθρακα για εκατομμύρια χρόνια. Ως αποτέλεσμα αυτή είναι τεχνικά μια ουδέτερη από άνθρακα λύση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό