32.2 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Πως μια εφαρμογή συνδυάζει το dating με τις Ευρωεκλογές

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι Ευρωεκλογές πλησιάζουν και οι νέοι άνθρωποι που μπορεί να ψηφίζουν και για πρώτη φορά, ίσως να προβληματίζονται λίγο παραπάνω στο τί να επιλέξουν. 

Τη λύση σε ένα πιθανό τέτοιο δίλημμα δίνει μια νέα εφαρμογή, το Palumba.

Η ιδιαίτερη αυτή εφαρμογή εμφανίστηκε στην Βαρκελώνη και θυμίζει αρκετά Tinder, την γνωστή εφαρμογή γνωριμιών.

Το διαφορετικό του Palumba όμως, είναι ότι επικεντρώνεται στις επερχόμενες Ευρωεκλογές.

Ο τρόπος λειτουργίας της είναι πολύ απλός: όπως και στο Tinder, οι χρήστες κάνουν like σε πολιτικές θέσεις που υποστηρίζουν και swipe σε όσες δεν συμφωνούν.

Εκτός από την έγκριση ή απόρριψη πολιτικών θέσεων, υπάρχει και η ουδέτερη απόκριση. Οι αντιδράσεις στις προτάσεις που «ταιριάζουν» με μια πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανακατευθύνονται σε αντίστοιχους εθνικούς καταλόγους ανάλογα με την χώρα προέλευσης του χρήστη.

Επίσης, το Palumba δεν σας «ταιριάζει» μόνο με πολιτικά κόμματα, αλλά, όπως και σε ένα κανονικό προφίλ γνωριμιών, όταν κάνετε κλικ σε κάποιο πρόσωπο που σας ενδιαφέρι, θα σας δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Ξεκινώντας τον Αύγουστο του 2023 κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Alpbach στις Αυστριακές Άλπεις, η ιδέα επεδίωξε να μεταφράσει τη «Φούσκα της ΕΕ» στην καθημερινή γλώσσα των νέων για να πυροδοτήσει μια πολιτική συζήτηση και να τους ωθήσει να ψηφίσουν.

«Η λογική δεν είναι να επηρεάσουμε την ψηφοφορία προς μία κατεύθυνση, αλλά να ξεκαθαρίσουμε ότι υπάρχουν κόμματα που υποστηρίζουν τις ιδέες τους και έτσι, ίσως αξίζει να ψηφίσουμε», δήλωσε στο Euronews ο Thomas Garnier, γραμματέας και συντονιστής Ε&Α της Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για να είναι ευχάριστη και εύκολη στην κοινή χρήση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται αποτελέσματα, να τα εμφανίζουν και να τα συγκρίνουν με φίλους.

Το Palumba είναι μία από τις δεκάδες εφαρμογές συμβουλών ψηφοφορίας που ήδη χρησιμοποιούνται στην Ευρώπη και στο εξωτερικό με αποδεδειγμένα θετικές επιπτώσεις στη συμμετοχή των ψηφοφόρων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό