26.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Πως θα φτιάξω ένα ισχυρό password;

Ειδήσεις Ελλάδα

Ενώ τα emojis θεωρούνται συνήθως ως παιχνιδιάρικα και διασκεδαστικά σύμβολα στον ψηφιακό κόσμο, μπορούν να εξυπηρετήσουν έναν διπλό σκοπό όταν πρόκειται για την ενίσχυση της ασφάλειας των κωδικών πρόσβασης.

Ο Stan Kaminsky, ειδικός σε θέματα ασφάλειας εξήγησε ότι σε έναν υπολογιστή, τα emojis αντιμετωπίζονται ως σύμβολα.

 Όταν συνδυάζονται δε με γράμματα και αριθμούς, μπορούν να ενισχύσουν τον κωδικό πρόσβασής σας έναντι πιθανών εισβολέων.

Ο Kaminsky υπογράμμισε τη σημασία αυτής της προσέγγισης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «Όταν οι εισβολείς προσπαθούν να παραβιάσουν έναν κωδικό πρόσβασης που περιέχει γράμματα, αριθμούς και σημεία στίξης, υπάρχουν λιγότερες από εκατό παραλλαγές για κάθε σύμβολο που πρέπει να διαλέξουν».

Αυτό που κάνει τα emojis να ξεχωρίζουν είναι η τεράστια ποικιλία διαθέσιμων επιλογών. Υπάρχουν πάνω από 3.600 τυποποιημένα emojis στο Unicode, πράγμα που σημαίνει ότι ενσωματώνοντας έστω και ένα emoji στον κωδικό πρόσβασής σας, αναγκάζετε τους χάκερ να εξετάσουν περίπου 3.700 πιθανές παραλλαγές για κάθε σύμβολο.

Unsplash

Στην πράξη, ένας κωδικός πρόσβασης που περιέχει πέντε emojis είναι εξίσου ασφαλής με έναν παραδοσιακό κωδικό με εννέα χαρακτήρες, σύμφωνα με τον Kaminsky.

Ομοίως, επτά emojis μπορούν να εξομοιωθούν με μια φράση πρόσβασης με 13 κανονικούς χαρακτήρες. Επιπλέον, τα emojis μπορούν συχνά να είναι πιο αξιομνημόνευτα από έναν πολύπλοκο συνδυασμό γραμμάτων, αριθμών και ειδικών χαρακτήρων.

Ωστόσο, ο Kaminsky τόνισε ότι δεν επιτρέπουν όλοι οι ιστότοποι ή οι πλατφόρμες τη χρήση emojis και ένας υπερβολικός αριθμός emojis ενδέχεται να επιβραδύνει τη διαδικασία σύνδεσης.

Για να επιτευχθεί μια ισορροπία, πρότεινε την ενσωμάτωση ενός ή δύο emojis σε έναν παραδοσιακό αλφαριθμητικό κωδικό πρόσβασης.

: New York Post

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό