16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πως θα διεκδικήσετε αποζημίωση για τυχόν ζημιές στο αυτοκίνητο σας λόγω της κακοκαιρίας;

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεκάδες είναι οι οδηγοί που θα διεκδικήσουν το επόμενο διάστημα αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές ως απότοκο των ζημιών που άφησε η κακοκαιρία «Ελπίδα» και στα αυτοκίνητα.
Ξέρετε όμως τι πρέπει να κάνετε για να διεκδικήσετε αποζημίωση, εφόσον έχετε κάλυψη για ζημίες από φυσικές καταστροφές;
Πρώτον: Ειδοποιείτε τη Φροντίδα Ατυχήματος της ασφαλιστικής σας για να καταγράψει το περιστατικό.
Δεύτερον: Θα παραλάβετε από την ΕΜΥ το δελτίο καιρικών φαινομένων που αφορά την περιοχή και την ώρα που έλαβαν χώρα τα εν λόγω καιρικά φαινόμενα, το οποίο και θα προσκομίσετε και στην ασφαλιστική σας.
Επιπρόσθετα, όπως τονίζει γενικών ασφαλίσεων, θα πρέπει ο ιδιοκτήτης οχήματος να φωτογραφίσει άμεσα την ζημιά που έχει γίνει, γιατί υπάρχει ενδεχόμενο να μην μπορεί η υπηρεσία φροντίδας της εκάστοτε ασφαλιστικής να προσπελάσει τους δρόμους και να προβεί στην καταγραφή του συμβάντος. Και με αυτή να διεκδικήσει αποζημίωση.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να προσέχετε τι περιλαμβάνει η εκάστοτε ασφάλεια αυτοκινήτου για καιρικά φαινόμενα και ειδικά το σκέλος των απαλλαγών, καθώς μπορεί να έχετε την εντύπωση ότι περιλαμβάνονται τα πάντα και να υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως αυτές που ακολουθούν:

Βλάβες που προκλήθηκαν στα ηλεκτρικά- ηλεκτρονικά συστήματα του οχήματος από παγετό.
Ζημιές που προκλήθηκαν στο όχημα ενώ βρισκόταν σε υπόγειο πάρκινγκ
Θραύση κρυστάλλων εκτός αν ρητά περιλαμβάνεται στην κάλυψη, ενώ σε κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες οι ζημιές από χαλάζι δεν περιλαμβάνονται στην κάλυψη φυσικών φαινομένων

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό