22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πως η Tesla μείωσε τις τιμές των αυτοκινήτων της;

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πρόσφατη μεγάλη μείωση των τιμών στα Tesla έπιασε για άλλη μια φορά στον “ύπνο” τους παραδοσιακούς κατασκευαστές, οι οποίοι βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη σε μία διαφορετική και πιο ανταγωνιστική κατάσταση στην αγορά.
Σε πρόσφατο άρθρο του Reuters, με τίτλο «Η Tesla χρησιμοποιεί τα κέρδη της ως όπλο σε έναν πόλεμο τιμών στα ηλεκτρικά», υποστηρίζεται ότι ο CEO της Tesla, Elon Musk, ξεκίνησε τον πόλεμο τιμών των EV, χρησιμοποιώντας την «πολύ υψηλή κερδοφορία της εταιρείας ως όπλο».
Και αυτό δεν απέχει πολύ από την αλήθεια. Με βάση μία μεγάλη έκθεση για την κερδοφορία των βιομηχανιών, η Tesla κερδίζει πολλαπλάσια χρήματα από κάθε αυτοκίνητό της σε σχέση με τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες (όπως η Volkswagen, η Toyota ή η Ford).
Η Tesla κέρδισε 15.653 $ σε μικτά κέρδη ανά όχημα το τρίτο τρίμηνο του 2022 – περισσότερα από τα διπλάσια από τη Volkswagen, τέσσερις φορές περισσότερα από την Toyota και πέντε φορές περισσότερα από τη Ford, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters.
Πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη ότι η Tesla έχει ένα αισθητά διαφορετικό επιχειρηματικό μοντέλο από άλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες (άμεσες πωλήσεις και όχι αντιπροσώπους), κάτι που δεν μας επιτρέπει να τις συγκρίνουμε απευθείας καθώς μέρος των εσόδων των παραδοσιακών κατασκευαστών πηγαίνει στους αντιπροσώπους.
Ωστόσο, είναι αλήθεια ότι το σημαντικότερο πλεονέκτημα της Tesla ήταν το χαμηλότερο κόστος κατασκευής, το οποίο της επέτρεψε να επιτύχει τόσο υψηλά περιθώρια κέρδους και αισθητές μειώσεις τιμών όταν χρειάστηκε.
Αυτό σίγουρα θα οδηγήσει σε αύξηση των πωλήσεων της Tesla. Ενώ οι άλλοι κατασκευαστές ενδέχεται να τεθούν σε δύσκολη κατάσταση, ανάλογα με τις δυνατότητές τους να μειώσουν επίσης τις τιμές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό