19.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πως η Mercedes δεν θυσιάζει τους εργαζόμενους της για την ηλεκτροκίνηση

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Mercedes ανακοίνωσε τόσο το πρώτο ηλεκτροκινητήρα δικής της παραγωγής όσο και την κατασκευή του στο πιο παλιό εργοστάσιό της στο Βερολίνο.
Ειδικά με το τελευταίο η γερμανική εταιρεία που ανήκει στον όμιλο της Daimler εξασφάλισε τους εργαζόμενούς της στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, οι οποίοι φοβόντουσαν για τις θέσεις εργασίας τους. Και αυτό γιατί η παραγωγή του εξακύλινδρου κινητήρα πετρελαίου που κατασκευάζουν θα ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο χρόνο.

Η Daimler θα προσφερθεί πλέον στους εργαζόμενούς της στο συγκεκριμένο εργοστάσια επανεκπαίδευση σε λογισμικό και κωδικοποίηση. Περίπου 450 από τους 2.300 εργαζομένους του εργοστασίου υπέβαλαν αίτηση για να παρακολουθήσουν ένα πιλοτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης 160 ωρών στην ανάπτυξη λογισμικού, δήλωσε ο πρόεδρος του συμβουλίου εργαζομένων Michael Rahmel σε συνέντευξη Τύπου, ενώ περίπου δεκαπέντε επιλέχθηκαν για τον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης.
Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου έχουν εγγυημένες τις θέσεις τους έως τις αρχές του 2030 βάσει υφιστάμενης συνδικαλιστικής συμφωνίας.
«Πριν από ένα χρόνο, δεν ξέραμε τι θα συνέβαινε στο εργοστάσιο. Σήμερα ξεκινάμε μια επιτυχημένη μεταμόρφωση με το κεφάλι ψηλά», δήλωσε ο Michael Rahmel, πρόεδρος του συμβουλίου εργαζομένων στο Berlin-Marienfelde.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό