21.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πως εξελίσσεται η κόντρα του ηλεκτρικού Kia EV6 GT και του Audi RS 3; (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Audi RS 3 είναι ένα από αυτά τα σπορ μοντέλα που έχουν χτίσει το δικό τους μύθο. Στην τελευταία του γενιά ο εμβληματικός πεντακύλινδρος των 2.500 κυβικών αποδίδει 400 ίππους και σε συνδυασμό με την τετρακίνηση εξασφαλίζει πολύ καλές επιδόσεις.
Το ερώτημα που προκύπτει μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην αυτοκίνηση είναι αν το RS 3 στέκεται απέναντι σε ένα ηλεκτρικό με σπορ στοιχεία. Ένα ηλεκτρικό όπως το Kia EV6 GT, που έχει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, άρα είναι και αυτό τετρακίνητο, που αποδίδουν συνδυαστικά 585 ίππους.

Οι επιπλέον 185 ίπποι του Kia δεν προβληματίζονται από τα +500 κιλά που ζυγίζει σε σχέση με το RS και να σε αυτούς προσθέσουμε και την άμεση απόκριση των ηλεκτροκινητήρων, τότε μάλλον δεν πρέπει να έχουμε καμία αμφιβολία για την έκβαση της συγκεκριμένης κόντρας…
Σε ότι αφορά τα νούμερα: για τα πρώτα 96 χλμ./ώρα από στάση το EVT GT χρειάστηκε μόλις 3,5 δεύτερα σε σχέση με τα 4,0 του RS 3, ενώ το Audi ήταν πιο «αργό» και στην κάλυψη των πρώτων 400 μέτρων, καθώς το EV6 GT ολοκλήρωσε την διαδικασία σχεδόν 1 δευτερόλεπτο πιο γρήγορα (σε 11,9 αντί 12,8 δεύτερα).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό