26.9 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Πωλητήριο στο θρυλικό σπίτι του «Home Alone» – Με πόσα λεφτά θα το αποκτήσετε

Ειδήσεις Ελλάδα

Το εμβληματικό σπίτι της «οικογένειας ΜακΚάλιστερ» στη θρυλική ταινία «Home Alone» βγήκε προς πώληση. Είναι χτισμένο το 1921 στην πόλη Winnetka του Ιλινόις στις ΗΠΑ και η τιμή πώλησης ανέρχεται στα 5,25 εκατομμύρια δολάρια.

Είναι η πρώτη φορά που πωλείται από το 2012, όταν οι σημερινοί ιδιοκτήτες το αγόρασαν έναντι 1,58 εκατομμυρίων δολαρίων.

Home Alone trailer

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Zillow, οι ιδιοκτήτες ανακαίνισαν και επέκτειναν το ακίνητο το 2018 «δίνοντας τη μέγιστη προσοχή στη διατήρηση των αρχιτεκτονικών λεπτομερειών και της ακεραιότητας των πιο αξιομνημόνευτων και αναγνωρίσιμων χώρων του σπιτιού».

Το μπροστινό μέρος της έπαυλης με τα χαρακτηριστικά κόκκινα τούβλα έχει διατηρηθεί όπως ήταν στην ταινία του 1990, με πρωταγωνιστές τους Μακόλεϊ Κάλκιν (Macaulay Culkin), Κάθριν Ο’ Χάρα (Catherine O’ Hara), Τζο Πέσι (Joe Pesci) και Ντάνιελ Στερν (Daniel Stern).

Διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια, έξι μπάνια, δύο σαλόνια, τραπεζαρία, μια τεράστια κουζίνα, αίθουσα κινηματογράφου, γυμναστήριο, βεράντα με τζάκι και ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ.

Η μεσιτική εταιρεία που το διαθέτει, κάνει λόγο στην καταχώρισή της για «ένα από τα πιο διάσημα σπίτια στον κόσμο». Το σπίτι έχει ακόμα ένα γκαράζ που χωράει τρία αυτοκίνητα αλλά και την «αξέχαστη σκάλα», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, που ο 10χρονος τότε Μακόλεϊ Κάλκιν διέσχισε με ένα έλκηθρο.

Το σπίτι όπως εμφανίζεται στην ταινία του 1990/Home Alone trailer

Φυσικά απουσιάζουν οι παγίδες που έστησε ο μικρός «Κέβιν» και οι ζημιές που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια όσων συνέβησαν στην ταινία.

Το σπίτι όπως εμφανίζεται στην ταινία του 1990/Home Alone trailer

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Κρις Κολόμπους (Chris Columbus) είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι επέλεξε το συγκεκριμένο ακίνητο επειδή «αν είσαι παιδί έχει πλάκα να μένεις μόνος σου».

Home Alone trailer

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό