18.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πωλείται το motorhome της Force India F1 του 2018, αξίας 7,8 εκατ. ευρώ

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον Αύγουστο του 2018 ο Lawrence Stroll -ηγούμενος ενός consortium επενδυτών- αγόρασε την ομάδα της Force India, καθώς η τελευταία αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ και ο -τότε- ιδιοκτήτης της, Vijay Mallya, είχε αρκετά δικαστικά τρεχάματα.

Με την Force India να είχε νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, από το GP του Spa εκείνης της σεζόν η ομάδα έτρεξε με νέο όνομα. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα μετονομάστηκε από Sahara Force India, σε Racing Point Force India F1 Team, με τη βρετανική ομάδα να ομάδα χάνει όλους τους βαθμούς που είχε συγκεντρώσει μέχρι εκείνη τη στιγμή στη χρονιά στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Η Force India βρισκόταν στην 6η θέση της κατάταξης με 59 βαθμούς, ωστόσο η νέα ομάδα ξεκίνησε τη προσπάθειά της στο βελγικό GP από την τελευταία, δέκατη θέση και μηδέν βαθμούς.

Βάζοντας αυτά στην άκρη, με τη λύση της Force India αφέθηκε στην άκρη και το motorhome της ομάδας. Αυτό είχε κατασκευαστεί από μια εταιρία στην Αυστρία και είχε κοστίσει 7,8 εκατομμύρια ευρώ στην ομάδα, ενώ έχει εμβαδό 380 τ.μ.. Για το λόγο αυτό, για να μεταφερθεί, το motorhome χρειάζεται 5 μεγάλα κοντέινερ, που μπαίνουν σε φορτηγά, με την συναρμολόγηση/αποσυναρμολόγηση να γίνεται μόνο από τέσσερα άτομα, με τη βοήθεια ενός γερανού.

Το motorthome της Force India F1 που πωλείται, είναι πλήρως εξοπλισμένο και μέσα σε αυτό βρίσκονται τα πάντα, όπως τραπεζάκια, όλα τα έπιπλα, πάγκοι μασάζ, ακόμα και τα πυρίμαχα εσώρουχα του Esteban Ocon. Βρίσκεται στην πόλη Hildesheim της Κάτω Σαξονίας, στη Γερμανία, με τον κάθε ενδιαφερόμενο να μπορεί να το δει από κοντά, ώστε να ξέρει τι θα αγοράσει με τα 500.000 ευρώ που ζητάει ο πωλητής.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό