20.9 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Πωλείται σχεδόν «τσάμπα» ένας V8 Cosworth της Formula 1

Ειδήσεις Ελλάδα

Αν θέλετε να πλησιάσετε όσο γίνεται περισσότερο στον μαγικό κόσμο της Formula 1 αλλά να μην ξοδέψετε εκατομμύρια για ένα μονοθέσιο, η συγκεκριμένη δημοπρασία στην ιστοσελίδα collectingcars.com σας προσφέρει μία φθηνή εναλλακτική.
Πρόκειται για έναν V8 της Cosworth ο οποίος χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από το 2005 έως το 2013 σε πολλές ομάδες, μεταξύ των οποίων Williams, Lotus, Minardi, Red Bull, Toro Rosso, Virgin και Marussia.

Οι κινητήρες αυτοί είχαν χωρητικότητα 2,4 λίτρα, γωνία 90 μοιρών ανάμεσα στους κυλίνδρους, ήταν κατασκευασμένοι από αλουμίνιο, και μπορούσαν να περιστρέφονται έως τις 20.000 στροφές (!) αποδίδοντας από 730 έως και αρκετά πάνω από 900 ίππους.
Από το προς πώληση μπλοκ λείπουν διάφορα κομμάτια όπως το σύμπλεγμα της εισαγωγής. Χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια ως δείγμα και γι’ αυτό βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.
Επίσης δεν είναι γνωστό τι υπάρχει στο εσωτερικό του, και αν όλα τα εξαρτήματα βρίσκονται στην θέση τους.

Πάντως, τα χαρτιά του λένε ότι είναι κατασκευής του 2006 και η ιστοσελίδα υποστηρίζει ότι θα μπορούσε να είναι ένα υπέροχο έκθεμα για το σαλόνι σας.
Η τελευταία τιμή που υπάρχει στην ιστοσελίδα, τρεις ημέρες πριν κλείσει η δημοπρασία είναι στα μόλις 8.000 δολάρια. Μία τιμή που για τους φανατικούς φίλους της Formula 1 είναι πραγματική ευκαιρία αν πρόκειται να αποκτήσουν ένα ανεκτίμητο δείγμα της ιστορίας του σπορ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό