17.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πωλείται ένα DeLorean DMC-12 που βρίσκεται σε γκαράζ από το 1986

Ειδήσεις Ελλάδα

H DeLorean κατασκεύασε περίπου 9.000 DMC-12 στα δύο χρόνια που ήταν στην παραγωγή και σήμερα διασώζονται περίπου τα 6.500 εξ αυτών. Το νούμερο αυτό μπορεί να μην κάνει το αυτοκίνητο εξαιρετικά σπάνιο, αλλά η άμεση σύνδεση του με την ταινία “Back to the Future” σίγουρα κάνει το αμερικάνικο μοντέλο ένα από τα πιο cult αυτοκίνητα που έχουν πατήσει τον δρόμο.
Ο σχεδιασμός ξεκίνησε με τον νου στην Lotus Esprit και την Mercedes 300SL Gullwing. Από την πρώτη ήρθε η κεντρομήχανη διάταξη και το στήσιμο (επίβλεψης Colin Chapman), από τη δεύτερη η επιρροή για τις πόρτες. Εμφανισιακά ξεχώριζε, έχοντας για μοναδικό χρώμα το ασημί του άβαφου, ανοξείδωτου και βουρτσισμένου ατσαλιού του αμαξώματος.

Το μοτέρ ήταν ένα V6 2,8 λίτρων με ρίζες στο Renault 30. Τα 130 άλογα ήταν αρκετά για 0-100 χλμ/ώρα σε 9 δευτερόλεπτα και τελική 190 χλμ/ώρα. Για 12.000 δολάρια (66.000 σημερινά) οι υποψήφιοι αγοραστές ήταν χαρούμενοι με τις επιδόσεις. Ο John DeLorean προσπάθησε να σώσει την εταιρία του, μέσω συμφωνίας με την British Leyland (κάτι σαν τη Morgan Stanley της εποχής). Δεν τα κατάφερε, ήρθαν κι οι κατηγορίες για εμπόριο ναρκωτικών (αθωώθηκε) και απόγινε.

Το συγκεκριμένο είναι παραγωγής του 1983 και πωλείται στη Φλόριντα των ΗΠΑ για 98.000 δολάρια. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, έχοντας διανύσει 8.686 χιλιόμετρα και από το 1986 μέχρι και σήμερα είναι κλεισμένο σε ένα γκαράζ.
Έχουν αλλαχθεί τα μπουζί, η αντλία καυσίμου, το φίλτρο λαδιού, οι σωληνώσεις καυσίμου και το ψυκτικό υγρό, ενώ πλύθηκε και το ρεζερβουάρ. Επιπλέον, οι δαγκάνες των φρένων ανακατασκευάστηκαν πρόσφατα και αντικαταστάθηκε η επένδυση της οροφής όπως και οι αντηρίδες για τις πόρτες και για τον χώρο αποσκευών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό