26.9 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Πωλείται ένα σπάνιο Ruf Dakara του 2009, που είναι μια Cayenne Turbo S με στεροειδή

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ομορφιά βρίσκεται στα μάτια του θεατή. Για όσους δεν ήταν ικανοποιημένοι με τις επιδόσεις και την εμφάνιση της Cayenne Turbo S πρώτης γενιάς, η Ruf προσέφερε μια ιδιαίτερη πρόταση για το πρώτο SUV της Porsche.
Πιο συγκεκριμένα, το 2009, η Ruf αποκάλυψε στην έκθεση της Γενεύης το Dakara, μια αρκετά τροποποιημένη έκδοση της Cayenne, με στόχο να προσφέρει στον κόσμο ένα εξωφρενικό SUV υψηλών επιδόσεων του. Το κοινό που στόχευε η Ruf με το Dakara ήταν πελάτες που ήθελαν την “απειλητική” απόδοση ενός σπορ αυτοκινήτου και την πρακτικότητα ενός SUV.

Αισθητικά, το Dakara μοιάζει με μια Porsche Cayenne με στεροειδή, αλλά κατά κάποιο τρόπο, η σχεδίαση λειτουργεί καλά ακόμα και σήμερα. Το Dakara διέθετε εμπρός φωτιστικά σώματα που προέρχονταν από την 911 (997). Αυτά συνοδεύονταν με νέο bodykit, ενώ πατούσε σε ζάντες 22 ιντσών, που “έκρυβαν” κεραμικά φρένα τεραστίων διαστάσεων.

Στο εσωτερικό υπήρχε νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας το οποίο έφερε και τηλεόραση. Ακόμα, υπήρχαν κάμερες που έδειχναν τον χώρο εμπρός και πίσω από το αυτοκίνητο, ενώ τέλος ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος είχε επενδύσει τη καμπίνα με μαύρο δέρμα.
Μηχανικά, τo αυτοκίνητο τροφοδοτείται από τον 4,5-λίτρων V8 twin-turbo κινητήρα απόδοσης 600 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. με 890 Nm ροπής στις 3.000 σ.α.λ., όταν από το εργοστάσιο απέδιδε 550 άλογα και 750 Nm ροπής. Σύμφωνα με τη Ruf, το Dakara μπορούσε να επιταχύνει από τα 0 έως τα 100χλμ/ώρα σε 4,8 δευτερόλεπτα, με την τελική να αγγίζει τα 290 χλμ/ώρα.

Το Ruf Dakara ήταν σίγουρα μια ακριβή πρόταση, καθώς το 2009, η τιμή του ήταν 327.853 δολάρια ή περίπου 200.000 δολάρια πιο ακριβή από την εργοστασιακή Cayenne Turbo S. Η Ruf δεν αναφέρει πόσα αυτοκίνητα μετατράπηκαν σε Dakara, αλλά σίγουρα ο αριθμός δεν θα είναι μεγάλος. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει διανύσει 119.700 χλμ. και πωλείται από την αντιπροσωπεία Muc Artis στο Μόναχο της Γερμανίας για 89.950 ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό