26.5 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Πυροτεχνουργός εξηγεί τη ζημιά που κάνει στο ανθρώπινο σώμα η έκρηξη σε βομβητή

Ειδήσεις Ελλάδα

Με αφορμή τους πρόσφατους θανάτους περισσότερων από 40 ατόμων, εκ των οποίων και πολλά μέλη της Χεζμπολάχ, το αμερικανικό δίκτυο CNN προχώρησε στην αναπαράσταση μιας τέτοιας έκρηξης, με τη βοήθεια ειδικού πυροτεχνουργού. 

Όπως εξήγησε ο Αμερικανός πυροτεχνουργός, Ράιαν Μόρις, οι συνέπειες μιας τέτοιας έκρηξης μπορεί να είναι καταστροφικές για τον ανθρώπινο οργανισμό, όπως φάνηκε και από την αναπαράσταση που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου. 

«Οι συνέπειες είναι καταστροφικές για το ανθρώπινο σώμα. Ο τραυματισμός μπορεί να είναι θανάσιμος, με ακατάσχετη αιμορραγία. Η έκρηξη μπορεί να προκαλέσει ακόμη και τύφλωση», λέει στο CNN ο Ράιν Μόρις. 

Η έκρηξη είναι ακόμη πιο καταστροφική όταν μιλάμε για walkie talkie, γιατί όπως εξηγεί ο ειδικός πυροτεχνουργός, συνήθως είναι ένα αντικείμενο που κάποιος το κρατά πιο κοντά στο πρόσωπό του, ενώ επειδή έχει μεγαλύτερο μέγεθος από τον βομβητή, μπορεί να τοποθετηθεί σε αυτό και μεγαλύτερη ποσότητα εκρηκτικών. 

«Θα ήταν ολέθριο, ειδικά αν είχες το χέρι σου κοντά στο κεφάλι», είπε ο ειδικός.

Την προηγούμενη εβδομάδα, πάνω από 40 άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων μέλη της Χεζμπολάχ, σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις σε βομβητές και walkie talkie στον Λίβανο, μια ενέργεια που αποδίδεται στο Ισραήλ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό