23.3 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Πυροσβεστική: 37 αγροτοδασικές φωτιές σε ένα 24ωρο – 9 πυρκαγιές στην Ηλεία από το πρωί

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε 37 ανήλθαν οι αγροτοδασικές φωτιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 31 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη έξι.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, στην περιοχή της Ηλείας έχουν εκδηλωθεί από το πρωί 9 πυρκαγιές. Για το λόγο αυτό στην περιοχή έχει μεταβεί η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί, όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Καμένα σπίτια στην Ηλεία

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά μέσα, έχουν καεί δύο αγροικίες στην περιοχή Μπουμπούνα , ενώ η φωτιά κινείται με κατεύθυνση προς Χάβαρι.

Παρά τη σοβαρότητα της πυρκαγιάς στην περιοχή, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, χωρίς όμως να υπάρχει σαφής εικόνα ακόμα για το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Νικόλαο Κοροβέση έχουν καεί δύο σπίτια. Η μεγαλύτερη φωτιά καίει στο Γεράκι και οι κάτοικοι λαμβάνουν απανωτά μηνύματα από το 112 για να εκκενώσουν την περιοχή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό