24.6 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Πυροσβεστική: 23 αγροτοδασικές φωτιές σε ένα 24ωρο – Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Φθιώτιδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε 23 ανήλθαν οι αγροτοδασικές φωτιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 18 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη πέντε.

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κοκκινόβραχος Φθιώτιδας. Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 50 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 4ης ΕΜΟΔΕ, 19 οχήματα, 6 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Φωτιά στο Πεδίον του Άρεως

Συναγερμός στο Πεδίο του Άρεως καθώς φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης 15/10 μέσα στον χώρο του πάρκου, κοντά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας προκαλώντας την κινητοποίηση της Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, η εστία φωτιάς βρίσκεται στο βόρειο μέρος του πάρκου από την πλευρά της οδού Μπούσγου.

Οι πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο ανέφεραν ότι η φωτιά εκδηλώθηκε ενδεχομένως από ρίψη φωτοβολίδας η οποία προήλθε από την πλευρά της πλατείας Πρωτομαγιάς.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες αναφέρεται ότι «κάτι που έμοιαζε με φωτοβολίδα μετακινήθηκε στον ουρανό» χωρίς όμως να μπορούν να προσδιορίσουν από πού και πώς κατέληξε μέσα στον πνεύμονα πρασίνου της πρωτεύουσας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό