18.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πυροβολισμοί στο Λος Άντζελες – Αναφορές για θύματα

Ειδήσεις Ελλάδα

Το περιστατικό σημειώθηκε στη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για το κινεζικό Νέο Έτος – Ο δράστης δεν έχει συλληφθεί

Δέκα άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στη διάρκεια μαζικών πυροβολισμών αργά το Σάββατο (τοπική ώρα) στο Μόντερεϊ Παρκ, ανατολικά του Λος Άντζελες, μετά από εκδηλώσεις για την κινεζική πρωτοχρονιά που προσέλκυσε χιλιάδες, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο δράστης εξακολουθεί να διαφεύγει, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Ο ύποπτος διέφυγε και παραμένει ασύλλυπτος» δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Μόντερεϊ Παρκ, ο Άντριου Μέγιερ, αξιωματούχος στο γραφείο του σερίφη του Λος Άντζελες.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το κίνητρο της επίθεσης, που σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου (τοπική ώρα) σε αίθουσα χορού, πρόσθεσαν οι αρχές

Ο σερίφης της Κομητείας του Λος Άντζελες δήλωσε ότι ο πυροβολισμός αναφέρθηκε στις 10:22 μ.μ. (τοπική ώρα) και σημειώθηκε σε κλαμπ στη λεωφόρο Garvey στο Μοντερεϊ Παρκ. Ο δράστης είναι άνδρας, είπε ο σερίφης.

Οι αξιωματούχοι δεν έδωσαν καμία πληροφορία για αρκετές ώρες, αφού δεκάδες αστυνομικοί απάντησαν σε αναφορές για τους πυροβολισμούς.

Το Μόντερεϊ Παρκ είναι μια πόλη περίπου 60.000 κατοίκων με μεγάλο ασιατικό πληθυσμό που απέχει περίπου 16 χιλιόμετρα από το κέντρο του Λος Άντζελες.

Το Σάββατο ήταν η έναρξη του διήμερου φεστιβάλ, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα της κινεζικής πρωτοχρονιάς στη Νότια Καλιφόρνια.

A gunman killed nine people in a mass shooting in Monterey Park, near Los Angeles, a law-enforcement official said https://t.co/sEHjsSGoCl

— The Wall Street Journal (@WSJ) January 22, 2023

Ο Seung Won Choi, ιδιοκτήτης εστιατορίου απέναντι από το σημείο όπου σημειώθηκε το περιστατικό, είπε ότι τρία άτομα όρμησαν στο εστιατόριό του και του είπαν να κλειδώσει την πόρτα.

🚨#BREAKING: The Los Angeles County Sheriff’s Department confirmed a shooting happened and that homicide detectives were ordered to the scene. pic.twitter.com/ap6l1ucz62

— Breaking News 24/7 (@Worldsource24) January 22, 2023

Του είπαν ότι στην περιοχή βρισκόταν ένας άνδρας με πολυβόλο.

Οι μάρτυρες είπαν επίσης στον Τσόι ότι ο δράστης είχε πάνω του πυρομαχικά, έτσι ώστε μόλις τελείωναν οι σφαίρες, να ξαναγέμιζε το όπλο.

Ο Τσόι είπε ότι πιστεύει ότι το περιστατικό έγινε σε ένα κλαμπ στην περιοχή.

Οι πυροβολισμοί έπεσαν λίγο μετά τις 10 το βράδυ (τοπική ώρα) κοντά στον τόπο εορτασμού του κινεζικού σεληνιακού νέου έτους. 

Δεκάδες χιλιάδες είχαν συγκεντρωθεί για την έναρξη ενός διήμερου φεστιβάλ, ενός από τα μεγαλύτερα γεγονότα της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς στην περιοχή.Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν αστυνομικές και πυροσβεστικές μονάδες να σπεύσουν στη λεωφόρο Garvey και να περιθάλπουν τα θύματα.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε πολλά νοσοκομεία της περιοχής.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό