31.9 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Πυροβολισμοί στον Πειραιά: Καρτέρι θανάτου είχε στήσει ο δράστης – Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για τα αίτια που οδήγησαν στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς, το απόγευμα της Παρασκευής (14/6) μέσα σε πολυσύχναστο σούπερ μάρκετ στην «καρδιά» του Πειραιά.

Ο τραγικός απολογισμός από τα πυρά του ενόπλου είναι ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας, με τον δράστη να έχει στήσει «ενέδρα θανάτου» εναντίον τους και να μην διστάζει να ανοίξει πυρ μέσα στο σούπερ μάρκετ, παρουσία δεκάδων ατόμων.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ερευνούν πιθανή σχέση των εμπλεκομένων με κάποια εγκληματική οργάνωση, ενώ ορατό είναι το ενδεχόμενο να πρόκειται για ξεκαθάρισμα μεταξύ μελών συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά ή μετανάστες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο δράστης της επίθεσης, που συνελήφθη λίγο μετά τους πυροβολισμούς, έκανε λόγο για «βεντέτα» υποστηρίζοντας πως τα θύματα είχαν δολοφονήσει έναν συγγενή του στην Τουρκία.

Αίτημα στις τουρκικές αρχές για πληροφορίες

Όμως οι Έλληνες αστυνομικοί εκφράζουν τις αμφιβολίες τους και μέσω της Interpol έχουν στείλει αίτημα στις τουρκικές αρχές για να διασταυρώσουν ποιοι είναι οι εμπλεκόμενοι στη συμπλοκή.

Ο τραυματίας, μέχρι στιγμής, δεν είναι σε θέση να καταθέσει ενώ σε ό,τι αφορά τον αλλοδαπό που έπεσε νεκρός, όπως έγινε γνωστό, οπλοφορούσε και προσπάθησε να τραβήξει και εκείνος όπλο αλλά δεν πρόλαβε.

Τα δύο θύματα έμεναν σε σπίτι πολύ κοντά στο σουπερμάρκετ και όπως όλα δείχνουν ο δράστης, τους είχε στήσει καρτέρι.

«Πυροβολισμοί μέσα στο Πασαλιμάνι; Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Και κυρίως μέσα σε σούπερ μάρκετ με παιδιά και γυναίκες» ανέφερε στον Alpha κάτοικος της περιοχής.

Αυτόπτης μάρτυρας του αιματηρού επεισοδίου, μιλώντας στον Alpha είπε πως «τρέχανε όλοι πανικόβλητοι για να μην τους σκοτώσουν ή για να μην πάθουν κάτι».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό