22.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Πυροβολισμοί στα ελληνοτουρκικά σύνορα: Τι κατέγραψε η ΕΛΑΣ για το επεισόδιο με τον οδηγό

Ειδήσεις Ελλάδα

Ήταν πέντε λεπτά μετά τη 01:00 το μεσημέρι της Τρίτης (10/9) όταν ο 36χρονος, από τη Δωροθέα Αλμωπίας, κατευθύνθηκε με το ΙΧ αυτοκίνητο του στο τελωνείο των Κήπων στον Έβρο. Ωστόσο, δεν πήγε στο σημείο ελέγχου των οχημάτων που εξέρχονται της Ελλάδας, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και κινήθηκε στη λωρίδα εισόδου στη χώρα με κατεύθυνση προς την Τουρκία.

Σύμφωνα με τη σχετική αναφορά της ΕΛ.ΑΣ., περιπολικό με συνοριοφύλακες προσπάθησε να εντοπίσει το ΙΧ αυτοκίνητο του 36χρονου, ενώ οι σκοποί των Ενόπλων Δυνάμεων στην οριογραμμή της γέφυρας ενημέρωσαν τους Τούρκους. Την ίδια ώρα, η Τουρκική Υπηρεσία Ελέγχου Διαβατηρίων Υψάλων επικοινώνησε με τις ελληνικές Αρχές και ανέφερε πως το όχημα προσπάθησε να εισέλθει στη γειτονική χώρα μέσω της λωρίδας εισόδου των Δημοσίας Χρήσης Φορτηγών (TIR), όμως δεν σταμάτησε στον σημείο ελέγχου, με τον οδηγό να αναπτύσσει ταχύτητα και να προσκρούει πάνω σε ένα σταματημένο φορτηγό.

Αμέσως μετά, ο 36χρονος βγήκε από το ΙΧ αυτοκίνητο του και κρατώντας ένα μεγάλο μαχαίρι κινήθηκε προς την πλευρά των Τούρκων αστυνομικών, οι οποίοι πυροβόλησαν αρχικά δύο φορές στον αέρα και στη συνέχεια στο πόδι του προκειμένου να τον ακινητοποιήσου καθώς συνέχισε να κινείται απειλητικά προς το μέρος τους. «Ο δράστης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο και δεν διατρέχει κίνδυνο ζωής», αναφέρει το ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ. και προσθέτει ότι κατά την πορεία του προς την τουρκική πλευρά «πριν φτάσει στο συνοριακό σημείου ελέγχου Υψάλων, προσέκρουσε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα και συνέχισε την πορεία του».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα μέσα Ιουνίου του 2024 είχε διαταχθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Έδεσσας η ψυχιατρική εξέταση του 36χρονου, καθώς φέρεται να είχε επιδείξει διαταραγμένη συμπεριφορά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό