35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Πυραυλικές δοκιμές στον Ατλαντικό εν πλω προς Κούβα από το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό

Ειδήσεις Ελλάδα

Γυμνάσια στον Ατλαντικό Ωκεανό, καθ’ οδόν για την Κούβα, πραγματοποίησαν μία φρεγάτα και ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

Τα γυμνάσια στα οποία συμμετείχαν το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «Καζάν» και η φρεγάτα «Ναύαρχος Γκαρσκόφ» περιελάμβαναν εκτόξευση πυραύλων υψηλής ακριβείας εναντίον εικονικών στόχων σε απόσταση άνω των 600 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την ενημέρωση από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Είχε προηγηθεί επιχειρησιακή εκπαίδευση στην φρεγάτα «Ναύαρχος Γκαρσκόφ» για απόκρουση αεροπορικής επιδρομής.

Το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «Καζάν» και η φρεγάτα «Ναύαρχος Γκαρσκόφ» ανήκουν στη ρωσική ναυτική δύναμη που καταφθάνει αύριο, Τετάρτη, στην Κούβα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Αβάνα είχε ανακοινώσει πως τα ρωσικά πολεμικά πλοία δεν φέρουν πυρηνικά όπλα και δεν αποτελούν απειλή για την περιοχή.

Η Ουάσινγκτον παρακολουθεί με προσοχή τις κινήσεις της ρωσικής ναυτικής δύναμης στην Κούβα, καθώς η ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας έχει αυξηθεί μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η φρεγάτα «Ναύαρχος Γκαρσκόφ» έχει χρησιμοποιηθεί για δοκιμές υπερηχητικών πυραύλων Zircon, ενώ συμμετείχε πέρυσι σε ναυτικά γυμνάσια με πολεμικά πλοία της Κίνας και της Νότιας Αφρικής.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό