16.2 C
Athens
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

«Πυρά» από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για το πρόστιμο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Ειδήσεις Ελλάδα

«Πυρά» κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπολύουν ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) για την υπόθεση της διαρροής των mails αποδήμων.

«Το δράμα των προστίμων και των de facto παραβάσεων στα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών ακόμη και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, φτάνει στην κορύφωσή του», τονίζει, σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνεχίζει: «Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αποκάλυψε σήμερα με την απόφασή της, τον ενορχηστρωτή που δεν είναι άλλος από το ίδιο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Τώρα που για πρώτη φορά στα χρονικά ένα κυβερνητικό κόμμα εμπλέκεται σε σκάνδαλο απευθείας και του επιβάλλεται πρόστιμο από Ανεξάρτητη Αρχή, μένει να μάθουμε πόσο βαθιά ήταν η οργάνωση και ποια η συνολική έκταση των παραβάσεων στα χρόνια της διακυβέρνησης Μητσοτάκη».

Σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν και η επίσημη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Δουδωνής δήλωσε ότι η απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής «είναι σαφής όπως και η καταδίκη». Μιλώντας στο περιστύλιο της Βουλής, είπε ακόμη ότι το γεγονός πως στελέχη του κυβερνώντος κόμματος προαναγγέλλουν προσφυγή κατά της Αρχής, να σύρεται η Αρχή στα δικαστήρια,  είναι «κάτι που πρέπει να το ψέξουμε». «Σε κάθε περίπτωση δείχνει πόσο σημαντικές είναι οι Ανεξάρτητες Αρχές στη χώρα μας», κατέληξε ο βουλευτής Επικρατείας και υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής σχολιάζοντας το πρόστιμο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό