33.6 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Πτώση ευρώ και ομολόγων μετά τις ευρωεκλογές

Ειδήσεις Ελλάδα

Ποια στοιχεία εντείνουν την πολιτική αβεβαιότητα με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται το επενδυτικό κλίμα

Mε άνοδο στις αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης και υποχώρηση του ευρώ, αντέδρασαν οι αγορές σήμερα στα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η άνοδος των κομμάτων της άκρας Δεξιάς στο Ευρωκοινοβούλιο σε συνδυασμό με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στη Γαλλία (δεύτερη σε μέγεθος οικονομία της Ευρωζώνης) εντείνουν την πολιτική αβεβαιότητα με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται το επενδυτικό κλίμα.

Ενδεικτική του αρνητικού κλίματος που επικράτησε, ήταν η υποχώρηση των τιμών των ομολόγων σε όλες σχεδόν τις αγορές της ευρωζώνης, καθώς και οι πιέσεις που δέχθηκε το ευρώ με αποτέλεσμα να υποχωρήσει έναντι του δολαρίου έως και κατά 0,55% στα 1,0741 δολ.

Αναλόγως κινήθηκε και η ελληνική δευτερογενής αγορά ομολόγων σήμερα και πιο συγκεκριμένα στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της όπου καταγράφηκαν συναλλαγές 91 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων μόνο τα 12 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η απόδοση του Ελληνικού 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο 3,73% από το 3,63% που έκλεισε χθες, έναντι 2,67 % του αντίστοιχου Γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,06%.

Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου με αποτέλεσμα το απόγευμα το ευρωπαικό νόμισμα να διαπραγματεύεται στα 1,0754 δολ . από το επίπεδο των 1,0782 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό