26.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Πτώματα, σκελετοί και σκουπίδια 11 τόνων στις κορυφές των Ιμαλαΐων

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο στρατός του Νεπάλ λέει ότι έχει απομακρύνει έντεκα τόνους σκουπιδιών, τέσσερα πτώματα και έναν σκελετό από το Έβερεστ και άλλες δύο κορυφές των Ιμαλαΐων φέτος.

Τα στρατεύματα χρειάστηκαν 55 ημέρες για να περισυλλέξουν τα σκουπίδια και τα πτώματα από τα βουνά Έβερεστ, Νούπτσε και Λχότσε. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από πενήντα τόνοι απορριμμάτων και περισσότερα από 200 πτώματα καλύπτουν το Έβερεστ.

Ο στρατός άρχισε να διεξάγει έναν ετήσιο καθαρισμό του βουνού, το οποίο συχνά περιγράφεται ως ο υψηλότερος σκουπιδότοπος του κόσμου. Οι πέντε καθαρισμοί έχουν συγκεντρώσει 119 τόνους σκουπιδιών, 14 ανθρώπινα πτώματα και μερικούς σκελετούς, λέει ο στρατός. Φέτος, οι αρχές είχαν στόχο να μειώσουν τα σκουπίδια και να βελτιώσουν τις διασώσεις, υποχρεώνοντας τους ορειβάτες να φορούν συσκευές εντοπισμού.

Στο μέλλον, η κυβέρνηση σχεδιάζει να δημιουργήσει μια ομάδα ορειβατών για την παρακολούθηση των σκουπιδιών και να βάλει περισσότερα χρήματα για τη συλλογή τους, δήλωσε στο BBC ο διευθυντής ορειβασίας του Τμήματος Τουρισμού του Νεπάλ, Rakesh Gurung.

600 άτομα ανέβηκαν στο βουνό φέτος

Για την ανοιξιάτικη αναρριχητική περίοδο που έληξε τον Μάιο, η κυβέρνηση εξέδωσε άδειες σε 421 ορειβάτες, σε σχέση με το ρεκόρ των 478 πέρυσι. Σε αυτούς τους αριθμούς δεν περιλαμβάνονται οι οδηγοί από το Νεπάλ. Συνολικά, εκτιμάται ότι 600 άτομα ανέβηκαν στο βουνό φέτος.

Φέτος, οκτώ ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους ή εξαφανίστηκαν, σε σύγκριση με 19 πέρυσι.

Ένας Βρετανός, ο Daniel Paterson, και ο Νεπαλέζος οδηγός του, ο Pastenji Sherpa, είναι μεταξύ των αγνοουμένων αφού χτυπήθηκαν από πτώση πάγου στις 21 Μαΐου.

: BBC

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό