22.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πτήση τρόμου με το αεροπλάνο της Ryanair

Ειδήσεις Ελλάδα

Τις στιγμές αγωνίας που πέρασαν σήμερα (22.01.2023) όσοι ήταν στο πολωνικό αεροπλάνο της Ryanair περιέγραψε ένας από τους επιβάτες της πτήσης που ελέγχθηκε για βόμβα και προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος. 

Κανείς από τους επιβαίνοντες στο αεροπλάνο της Ryanair δεν γνώριζε το παραμικρό και όταν είδαν τα πυροσβεστικά στον διάδρομο του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. 

«Δεν είχαμε καμία ενημέρωση, απλά όταν προσγειωθήκαμε είδαμε τα πυροσβεστικά στο διάδρομο. Μας πήγαν σε άλλο διάδρομο και όχι σε αυτό που πηγαίναμε συνήθως για την αποβίβαση. Εκεί υπήρξε μια αναμονή για μία ώρα περίπου και εμείς παραμέναμε μέσα στο αεροπλάνο. Έβγαιναν οι επιβάτες σταδιακά 60, 60», ανέφερε επιβάτης μιλώντας στο newsit.gr για να συμπληρώσει:

«Μετά από αυτό ήρθαν κάποια σκυλιά και άρχισαν να μυρίζουν τις αποσκευές. Δεν είδαμε τα F-16. Μας είχαν βάλει όλους μαζί και περάσαμε έλεγχο τις αποσκευές από ειδικά μηχανήματα. Τις αποσκευές τις κατεβάσαμε στον αεροδιάδρομο. Όταν ανοίξαμε τα κινητά μας μάθαμε τι συμβαίνει από τους συγγενείς μας. Δεν υπήρχε καμιά ενημέρωση». 

Για το πώς έζησε ο γιος της την περιπέτεια μίλησε μια μητέρα που έσπευσε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μετά την είδηση για την ύπαρξη βόμβας.  

«Δεν τους είπαν τίποτα για  θέμα ασφαλείας. Δεν τους είπαν για βόμβα, αλλά το διάβασαν. Από τα παράθυρα ο γιος μου δεν είδε τα F-16. Έμειναν μέσα στο αεροπλάνο για μία ώρα όταν έφτασαν στο Ελευθέριος Βενιζέλος και μετά περιμέναμε να βγουν. Έπρεπε να κατέβουν ένας ένας και να τους ελέγξουν, μετά να δουν τις αποσκευές», είπε χαρακτηριστικά. 

Το χρονικό

Φάρσα αποδείχθηκε τελικά η ειδοποίηση για βόμβα στο Boeing της Ryanair που είχε ξεκινήσει από την Πολωνία με 192 επιβαίνοντες. Σύμφωνα με πηγές του αεροδρομίου ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στις 7:20 μ.μ. οι έλεγχοι στο αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση Κατοβίτσε της Πολωνίας – Αθήνα.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε συνοδεία F-16 στις 5:40 μ.μ. στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά από σήμα για βόμβα όπου και ξεκίνησε άμεσα η διαδικασία εκκένωσης και ο έλεγχος των επιβατών.

Στο σημείο είχαν σπεύσει η Πυροσβεστική, ειδικό τμήμα των ΤΕΕΜ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Για το περιστατικό εξέδωσε σχετική ανακοίνωση και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας όπου αναφέρει ότι: «στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού σε αεροσκάφος εταιρείας που πραγματοποιούσε πτήση από χώρα του εξωτερικού με προορισμό την Αθήνα, το αεροσκάφος, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα, συνοδευόμενο από μαχητικά αεροσκάφη, προσγειώθηκε με ασφάλεια απογευματινές ώρες σήμερα (22-01-2023) στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στο αεροσκάφος από αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να προκύψει κάτι ύποπτο.»

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό