18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πτήση προσγειώθηκε σε υπό κατασκευή αεροδρόμιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε ένα κλειστό αεροδρόμιο στη Ζάμπια που εξακολουθεί να βρίσκεται υπό κατασκευή προσγειώθηκε κατά λάθος αεροπλάνο της Ethiopian Airlines.

Η πτήση που μετέφερε εμπορεύματα από την Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας στη Ντόλα, προσγειώθηκε αντί για το αεροδρόμιο Simon Mwansa Kapwepwe στο νέο διεθνές αεροδρόμιο Copperbelt, το οποίο ωστόσο δεν έχει ακόμη εγκαινιαστεί, όπως επιβεβαίωσε η αεροπορική εταιρεία.

Η πτήση ET 3891 έκανε μια ασφαλή προσγείωση στο νέο αεροδρόμιο, πρόσθεσε η Ethiopian Airlines.

Το διεθνές αεροδρόμιο Copperbelt απέχει περίπου 21 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο Simon Mwansa Kapwepwe με το αυτοκίνητο.

Ο γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Μισέκ Λούνγκου είπε στο  Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων (AFP) ότι ο πιλότος προσγειώθηκε στο κλειστό αεροδρόμιο «κατά λάθος».

«Όταν επρόκειτο να προσγειωθεί, επικοινωνούσε με το ραντάρ και του είπαν: “Δεν μπορούμε να σας δούμε”» πρόσθεσε ο ίδιος.

Το νέο αεροδρόμιο έπρεπε να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2020, σύμφωνα με την Zambia Airports Corporation Limited (ZACL), η οποία διαχειρίζεται τα διεθνή αεροδρόμια της χώρας. Ωστόσο, η κατασκευή καθυστέρησε λόγω της πανδημίας και τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν φέτος, δήλωσε η ZACL στο CNN.

Το νέο αεροδρόμιο στο οποίο προσγειώθηκε το αεροπλάνο έχει έναν διάδρομο που είναι ολοκληρωμένος, ενώ το έργο συνολικά είναι έτοιμο κατά 88%.

Με πληροφορίες από CNN

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό