33.6 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Πρώτο Roland-Garros για τον Αλκαράθ

Ειδήσεις Ελλάδα

Πρώτο Roland-Garros αλλά τρίτο τρόπαιο Major, σε ηλικία μόλις 21 ετών: ένα χρόνο μετά το χαμένο παιχνίδι από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Κάρλος Αλκαράθ θριάμβευσε στο Porte d’Auteuil την Κυριακή.

Στον τελικό του Γαλλικού Όπεν ο Ισπανός νίκησε τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ ύστερα από συναρπαστικό αγώνα διάρκειας 4 ωρών και 19 λεπτών στα πέντε σετ (6-3, 2-6, 5-7, 6-1, 6-2).

Χρόνο με το χρόνο, ο Αλκαράθ επεκτείνει τον τομέα της εξειδίκευσής του. Δύο χρόνια αφότου κατάκτησε το US Open (2022) στο σκληρό γήπεδο της Νέας Υόρκης κι έναν αφότου δάμασε το χορτάρι στο Wimbledon (2023), ήρθε η σειρά της χωμάτινης επιφάνειας στην «Πόλη του Φωτός».

Σε ηλικία 21 ετών κι ενός μήνα, ο Αλκαράθ έγινε ο νεότερος παίκτης που κερδίζει στις τρεις επιφάνειες αναφοράς σε ένα Grand Slam.

Αυτή η επιτυχία υπογραμμίζει επίσης μια ασυνήθιστη απόδοση: κερδίζοντας τους τρεις πρώτους τελικούς Grand Slam της καριέρας του, ο Ισπανός ισοβαθμεί πια με τους Ρότζερ Φέντερερ, Σταν Βαβρίνκα, Γκουστάβο Κουέρτεν, Στέφαν έντμπεργκ Μπιορν Μποργκ και Τζίμι Κόνορς, τους μοναδικούς παίκτες της Open εποχής που έχουν υπογράψει μια τόσο σταθερή επιτυχία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό