23.8 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Πρώτο crash test για την Εθνική στο δρόμο προς Παρίσι

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα δύο από τα τέσσερα παιχνίδια που δίνουν εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες κερδήθηκαν κι απόψε έφτασε η ώρα για το τρίτο και, ίσως, το πιο δύσκολο.

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ θα αντιμετωπίσει το απόγευμα του Σαββάτου στο ΣΕΦ (6/7, 17:30) την Σλοβενία των ΝΒΑers Λούκα Ντόντσιτς και Βλάτκο Τσάντσαρ, στον χρονικά πρώτο ημιτελικό του Προολυμπιακού τουρνουά, που διοργανώνει η ΕΟΚ.

Με δεδομένο ότι μόνο ο νικητής του τουρνουά θα ταξιδέψει στην «πόλη του φωτός» συν τις προσδοκίες που έχει δημιουργήσει η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη με το ταλέντο της και την καταλυτική παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, η νίκη είναι μονόδρομος.

Αν αυτή έρθει, τότε θα χρειάζεται άλλη μία Κυριακή (7/7, 21:00) στον τελικό, απέναντι στη νικήτρια του ημιτελικού Κροατία-Δομινικανή Δημοκρατία (6/7, 21:00).

Η Εθνική κατέλαβε αήττητη την πρωτιά του Β΄ ομίλου, με δύο νίκες επί Δομινικανής Δημοκρατίας (109-82) κι Αιγύπτου (93-71), αλλά ο Ντόντσιτς και η παρέα του πλήρωσαν την κακή εμφάνιση στην πρεμιέρα και την ήττα από την Κροατία με 108-92, για να βρουν την «οικοδέσποινα» Ελλάδα στον δρόμο τους μία ημέρα νωρίτερα απ’ ό,τι υπολόγιζαν.

Όσο κι αν προσπάθησαν για το +29 απέναντι στη Νέα Ζηλανδία προκειμένου να τερματίσουν πρώτοι, έμειναν μακριά για έναν πόντο (78-104) και θα συναντήσουν στον ημιτελικό τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Δύο παίκτες στο Top-5 του κόσμου, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ντάριο Σάριτς, με τον Ντίνο Μήτογλου να δηλώνει πως «αν δεν έπαιζα, θα πλήρωνα για τους δω να παίζουν αντίπαλοι!».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό