28.7 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Πρώτο με 33 – 34% το κόμμα της Λε Πεν

Ειδήσεις Ελλάδα

Πρωτιά της Μαρίν Λε Πεν δείχνουν τα πρώτα ανεπίσημα exit polls που μεταδίδουν βελγικά ΜΜΕ για τις εκλογές στη Γαλλία, λίγω ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες. 

Τα πρώτα exit polls που κυκλοφόρησαν από τα βελγικά ΜΜΕ για τις εκλογές στη Γαλλία δείχνουν ότι προηγείται η ακροδεξιά Εθνική Συσπείρωση, ενώ ακολουθεί το Νέο Λαϊκό Μέτωπο, η συμμαχία του Εμανουέλ Μακρόν και μετά οι Ρεπουμπλικάνοι.

Τα exit polls που μεταδίδουν βελγικά ΜΜΕ

Η Εθνική Συσπείρωση της  Μαρίν Λε Πεν με επικεφαλής τον Ζορντάν Μπαρντελά, λαμβάνει 33-34%, μετέδωσε η βελγική La Libre.

Ακολουθεί το Νέο Λαϊκό Μέτωπο με 29-30%, το κόμμα Αναγέννηση του Εμανουέλ Μακρόν με 22-23% και οι Ρεπουμπλικανοί με 10%. 

Ηχηρό προβάδισμα για την Λε Πεν λίγο πριν κλείσουν όλες οι κάλπες στη Γαλλία, δίνει και και η Le Soir.

Εθνική Συσπείρωση: 33,5% – 34,5%

Νέο Λαϊκό Μέτωπο: 28,5 – 31,5%

Αναγέννηση: 19% – 23%

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα αναμένονται περίπου στις 9μ.μ ώρα Ελλάδας.

Οι Γάλλοι ψηφοφόροι συνέρρευσαν στις κάλπες για να ψηφίσουν σήμερα, Κυριακή 30.06.2024 στον α’ γύρο των βουλευτικών εκλογών που θα μπορούσαν να είναι από τις πιο σημαντικές στη σύγχρονη ιστορία της Γαλλίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, προκήρυξε πρόωρες βουλευτικές εκλογές μετά το καταστροφικό αποτέλεσμα για το κυβερνών κόμμα του στις ευρωεκλογές τις 9ης Ιουνίου 2024, ενώ η ακροδεξιά Εθνική Συσπείρωση της Μαρίν Λεπέν και του Ζορντάν Μπαρντελά θριάμβευσε στις κάλπες για το ευρωκοινοβούλιο. 

Το ποσοστό συμμετοχής στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία αναμένεται να φτάσει στο 67,5%, ποσοστό ρεκόρ μετά από δεκαετίες, σύμφωνα με εκτίμηση του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Ipsos.

Μέχρι τις 17:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδας) η συμμετοχή ανερχόταν στο 59,39 %, ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Εσωτερικών. Το ποσοστό αυτό αυτή την ώρα είναι κατά 20 μονάδες μεγαλύτερο από τον πρώτο γύρο των εκλογών του 2022.

Σύμφωνα με τη Ipsos, η συμμετοχή αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη από τις εκλογές του 1978, με εξαίρεση τις εκλογές του 1986 που διεξήχθησαν σε ένα γύρο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό