16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρώτο δείγμα… θετικό και τριάρα στην Κύπρο για τον Παναθηναϊκό

Ειδήσεις Ελλάδα

Παρά την «πειραματική» 11άδα και το προβάδισμα της Χάποελ Μπερ Σεβά, ο Παναθηναϊκός όχι μόνο είχε πολύ καλή εικόνα, δεδομένων των συνθηκών, αλλά πήρε και τη νίκη (3-1) με Σαβιέρ, Σιδερά και Πούγγουρα

Με… κεκτημένη ταχύτητα από τα επίσημα ξεκίνησε και στα φιλικά ο Παναθηναϊκός, καθώς επικράτησε της Χάποελ Μπερ Σεβά με 3-1 και ανατροπή, στο πλαίσιο της χειμερινής προετοιμασίας του στην Κύπρο!

Το «τριφύλλι» έδειξε αρκετά καλό πρόσωπο, με δεδομένο πως είχε αρκετές απουσίες αλλά και «πειραματική» σύνθεση στο παιχνίδι με την ισραηλινή ομάδα., ενώ πήραν χρόνο συμμετοχής όλοι οι διαθέσιμοι παίκτες.

Βρέθηκε, δε, πίσω στο σκορ, στο 27’ από το γκολ του Σελμανί, αλλά το «γύρισε» με τον Σαβιέρ να ισοφαρίζει στο 40ο λεπτό και τους Σιδερά-Πούγγουρα να… χτυπούν από αέρος στο 72’ και στο 82’ αντίστοιχα.

Στο… μυαλό του κόουτς:

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Παναθηναϊκό με σύστημα 4-2-3-1, τον Μπρινιόλι κάτω από τα γκολπόστ και τους Κώτσιρα, Σάρλια, Μάγκνουσον και Χουάνκαρ στην ευθεία στην άμυνα. Ρούμπεν και Τσόκαϊ ήταν στον άξονα, με τους Κυριόπουλο και Μπερνάρ στα άκρα της επίθεσης και τον Σαβιέρ πίσω από τον «φουνταριστό» Καμπετσή.

Το ματς:

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με λογική… επίσημου στην αναμέτρηση: πίεσε ψηλά, δυσκόλεψε την κίνηση του αντιπάλου του με την μπάλα και σταδιακά πήρε την κατοχή της.

Ωστόσο, η Χάποελ Μπερ Σεβά φρόντισε να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Χαρμους, με αποτέλεσμα -παρά την… υπομονή των παικτών του «τριφυλλιού» στην κυκλοφορία της μπάλας- να δεχθεί φάσεις.

Η πρώτη αξιόλογη φάση καταγράφηκε στο 11’, όταν από τον συνδυασμό των Χουάνκαρ και Μπερνάρ από αριστερά, ο Ισπανός μπακ σύγκλινε στην περιοχή, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το δοκάρι…

Το «τριφύλλι» συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό, αλλά να μην βρίσκει τρόπο να γίνει επικίνδυνο, με την κατοχή να φτάνει το 67%-33% μετά το 20λεπτο.

Αντιθέτως, η ισραηλινή ομάδα κατάφερε να προηγηθεί στην πρώτη της φάση στο παιχνίδι, στο 27’. Με τον Γκορντάνα να κάνει την κατά μέτωπο κίνηση και να πασάρει στην περιοχή στον Σελμανί ο οποίος γύρισε το σώμα του και πλάσαρε εύστοχα για το 0-1!

Ενώ, δύο λεπτά μετά, από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιοσέφι, η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Λοντίγκιν.

Η Χάποελ πήρε ψυχολογία, βελτίωσε και το ποσοστό κατοχής της, ωστόσο δεν κατάφερε εν τέλει να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη.

Καθώς, χάρη στην πίεση του Κυριόπουλου και την μπαλιά του Ρούμπεν, ο Σαβιέρ με διαγώνιο σουτ με το αριστερό πόδι από δεξιά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Χαρμους, ισοφαρίζοντας σε 1-1 για τον Παναθηναϊκό, στο 40ο λεπτό!

Στην ανάπαυλα έγιναν έξι αλλαγές από πλευράς Γιοβάνοβιτς, με τις περισσότερες εξ αυτών να αφορούν στα μετόπισθεν, αλλά οι «πράσινοι» μπήκαν με την ίδια… διάθεση.

Πίεση στο τρίτο μισό του γηπέδου και άμεση ανάκτηση της κατοχής για να βρουν τον αντίπαλο σε ανισορροπία και να γίνουν επικίνδυνοι, με τον Καμπετσή να έχει ένα σουτ υπό καλές προϋποθέσεις στο 56’.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Σέρβος τεχνικός «έκλεισε» τις αλλαγές του, βλέποντας την ομάδα του να διατηρεί την συνοχή της, ανεβάζοντας μάλιστα και «στροφές».

Ο Παναθηναϊκός «προειδοποίησε» τον αντίπαλό του με την ατομική ενέργεια του Σάντσες στο 65’, οι «φιλοξενούμενοι» απάντησαν με τον Σουλεϊμάνοφ, δύο λεπτά μετά.

Τελικά, οι τυπικά γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα που δικαιούταν βάσει εικόνας, χάρη σε φάουλ του Τσέριν από δεξιά και καρφωτή κεφαλιά του Σιδερά, στο 72ο λεπτό!

Στο 81’, ο Σπόραρ βγήκε τετ α τετ με τον Γκλέιζερ, πλάσαρε αλλά ο τερματοφύλακας της Χάποελ έδιωξε σε κόρνερ. Κόρνερ από το οποίο, ωστόσο, ήρθε το… αναπόφευκτο 3-1.Καθώς από την εκτέλεση του Τσέριν ο Σιδεράς πήρε την πρώτη κεφαλιά και από τη μικρή περιοχή ο αφύλακτος Πούγγουρας διαμόρφωσε με νέα κεφαλιά το τελικό αποτέλεσμα!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν (46’ Μπρινιόλι), Κώτσιρας (46’ Βαγιαννίδης), Σάρλια (60’ Σιδεράς), Μάγκνουσον (46’ Πούγγουρας), Χουάνκαρ (46’ Σάντσες), Ρούμπεν (46’ Τσέριν), Τσόκαϊ, Μπερνάρ (46’ Κρυπαράκος), Σαβιέρ (60’ Συμεωνίδης), Κυριόπουλος, Καμπετσής (60’ Σπόραρ).

Χάποελ Μπερ Σεβά: Χαρούς (46’ Γκλέιζερ), Νταντιά (46’ Λόπες), Αμπαϊντ (46’ Σαμίρ), Μπλοριάν, Σολομον, Γκορντάνα, Ελίας (46’ Μίσα), Γιοσέφι, Ανσα (46’ Ισάουι), Πον (46’ Σουλεϊμάνοφ), Σελμανί. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό