14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πρώτος και στο Μονακό ο Φερστάπεν

Ειδήσεις Ελλάδα

Ως γνήσιος κύριος, ο Μαξ Φερστάπεν πρώτευσε (και) στο Γκραν Πρι του Μονακό με στιλ, υπογράφοντας την τέταρτη νίκη του στην τρέχουσα περίοδο και δεύτερη στο Πριγκιπάτο, με την ομάδα της Red Bull.

Παρά τη βροχή που ξεκίνησε μετά τον 50ό γύρο, τον (δις) παγκόσμιο πρωταθλητή δεν ανησύχησε ποτέ ο Φερνάντο Αλόνσο, που τερμάτισε δεύτερος, με τον Ολλανδό να εδραιώνει το προβάδισμά του στη βαθμολογία των οδηγών μετά την κακή απόδοση του Σέρχιο Πέρες.

Εξαιρετικό αγώνα έκανε και η Alpine, με το τρίτο βάθρο καριέρας για τον Εστεμπάν Οκόν, ενώ ο Γκασλί πλασαρίστηκε έβδομος.

Από εκεί και ύστερα, τη βαθμολογούμενη πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν κατά σειρά αναφοράς οι Λιούις Χάμιλτον (Mercedes), Τζορτζ Ράσελ (Mercedes), Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari), Πιερ Γκασλί (Alpine), Κάρλος Σάινθ (Ferrari), Λάντο Νόρις (McLaren) και Όσκαρ Πιάστρι (McLaren).

Η βροχή δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στον αγώνα. Ο Στρολ χτύπησε στις μπαριέρες και έχασε την εμπρός αεροτομή του με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί στη στροφή πριν το τούνελ, ενώ Μάγκνουσεν και Σάινθ επίσης χτύπησαν στις μπαριέρες.

Επόμενος αγώνας της Φόρμουλα Ένα είναι το ισπανικό γκραν πρι, το οποίο θα διεξαχθεί στις 4 Ιουνίου στη Βαρκελώνη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό