27 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Πρώτη teaser εικόνα του νέου Jeep Compass

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Jeep Compass ετοιμάζεται να περάσει στην επόμενη γενιά του, η οποία θα λανσαριστεί στην Ευρώπη μέσα στο 2025.

Αυτή η τρίτη γενιά Compass θα προσφέρει μια σειρά από επιλογές κινητήριων μονάδων, συμπεριλαμβανομένων υβριδικών και πλήρως ηλεκτρικών εκδόσεων, σηματοδοτώντας μια σημαντική ανανέωση στη σειρά των SUV της Jeep.

Το σκίτσο teaser αποκαλύπτει μια πιο σμιλευμένη σχεδίαση για το νέο Compass, με πιο έντονες γραμμές, που συνδυάζουν κομψότητα και την χαρακτηριστική off road αισθητική ενός κλασικού Jeep.

Τα εμπρός και πίσω στιλιστικά στοιχεία είναι εμπνευσμένα από το μεγαλύτερο Jeep Grand Cherokee, με λεπτές μονάδες φωτισμού και κοντούς προβόλους.

Χτισμένο πάνω στην πλατφόρμα Stellantis STLA Medium, το νέο Compass θα μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη με άλλα SUV από τις μάρκες Stellantis, όπως τα Peugeot 3008/5008 και Opel Grandland.

Αυτή η πλατφόρμα είναι ευέλικτη, σχεδιασμένη να υποστηρίζει κινητήρες εσωτερικής καύσης, ήπια υβριδικά, plug-in υβριδικά και πλήρως ηλεκτρικά συστήματα κίνησης.

Στην Ευρώπη, το εισαγωγικό μοντέλο αναμένεται να διαθέτει έναν ήπια υβριδικό βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων σε συνδυασμό με έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα.

Η Jeep σχεδιάζει να προσφέρει πολλαπλές ηλεκτρικές παραλλαγές με διαφορετική ισχύ και χωρητικότητα μπαταρίας.

Η ισχυρότερη έκδοση με τετρακίνηση θα μπορούσε να αποδίδει έως και 320 ίππους, με μια επιλογή μπαταρίας μεγάλης εμβέλειας που θα παρέχει έως και 700 χιλιόμετρα αυτονομίας με μία μόνο φόρτιση.

Η παραγωγή του νέου Compass θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο του Melfi στην Ιταλία το 2024, με σχέδια επέκτασης σε άλλες τοποθεσίες παραγωγής καθώς θα συνεχίζεται η παγκόσμια εξάπλωση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό