15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρώτη συνεδρίαση χωρίς Μπερτομέου, παραμένει ισότιμο μέλος η ΤΣΣΚΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

EUROLEAGUE

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΩΙΤΟΣ
08.07.2022 | 16:07

Ο Τζόρντι Μπερτομέου στο Final Four του Βελιγραδίου
EUROKINISSI SPORTS

Στην πρώτη φορά που η Γενική Συνέλευση της EuroLeague συνεδρίασε χωρίς την παρουσία του Τζόρντι Μπερτομέου, εγκρίθηκε η συμμετοχή της -αποκλεισμένης αγωνιστικά- ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε όλες τις διαδικασίες.

Η Γενική Συνέλευση της ECA συνεδρίασε την Παρασκευή 8 Ιουλίου. Ήταν αναμφίβολα μια ιστορική στιγμή, καθώς για πρώτη φορά από την ίδρυσή της και ύστερα από 22 ολόκληρα χρόνια η Γενική Συνέλευση διεξήχθη απόντος του Τζόρντι Μπερτομέου, του οποίου η θητεία έληξε στα τέλη Ιουνίου και δεν ανανεώθηκε.

Παράλληλα, ελήφθησαν δύο αποφάσεις δύο αποφάσεις σχετικά με τη σεζόν 2022-23.

Η πρώτη εξ αυτών ήταν τυπική και αφορούσε την εξέταση και την έγκριση της λίστας των ομάδων που θα πάρουν μέρος στις δύο διοργανώσεις: στην EuroLeague και στο Eurocup (του οποίου η κλήρωση έγινε την Παρασκευή με τη συμμετοχή του Προμηθέα).

Η δεύτερη και σαφώς σημαντικότερη απόφαση διευθέτησε ένα μείζον ζήτημα, καθώς ψηφίστηκε η προσθήκη ενός νέου άρθρου στο καταστατικό που περιορίζει τις επιπτώσεις στα δικαιώματα των ομάδων με άδεια τύπου Α. Επί της ουσίας επιτρέπει στην ΤΣΣΚΑ να συμμετάσχει κανονικά σε όλα τα διοικητικά όργανα και συναποφασίζει ως ισότιμο, παρά το γεγονός πως ούτε του χρόνου θα συμμετάσχει στην EuroLeague.

Για την τελευταία απόφαση οι ψήφοι ήταν 15-5. Μειοψήφησε το μπλοκ των τριών ισπανικών (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια) και των δύο τουρκικών ομάδων (Εφές, Φενέρμπαχτσε). Υπέρ της ΤΣΣΚΑ ψήφισαν όλες οι υπόλοιπες ομάδες και λίγκες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό