21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πρώτη πτήση του μεγαλύτερου πλήρως ηλεκτρικού αεροσκάφους στον κόσμο

Ειδήσεις Ελλάδα

Την επιτυχή πρώτη πτήση ενός πλήρως ηλεκτρικού Cessna Grand Caravan 208B ανακοίνωσαν η magniX, εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των ηλεκτρικών πτήσεων και η AeroTEC, εταιρεία του κλάδου των αεροδιαστημικών δοκιμών, μηχανολογίας και πιστοποιήσεων.

Η επιτυχής πτήση του eCaravan, με σύστημα προώθησης ιπποδύναμης 750 ίππων (560 kW) magni500, έλαβε χώρα στο AeroTEC Flight Test Center στο Grant County International Airport (KMWH) στο Μόουζες Λέικ, στην πολιτεία Ουάσινγκτον των ΗΠΑ την Πέμπτη. Σύμφωνα με την AeroTEC, πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο όσον αφορά στη βιομηχανία μεταφορών και την επιτάχυνση της «επανάστασης» των ηλεκτρικών πτήσεων.

«Το εμβληματικό Caravan αποτελεί “εργάτη” της βιομηχανίας, μεταφέροντας ανθρώπους και αγαθά σε μικρές διαδρομές για δεκαετίες» είπε ο Ρόει Γκανζάρσκι, διευθύνων σύμβουλος της magniX. «Αυτή η πρώτη πτήση του eCaravan είναι άλλο ένα βήμα στον δρόμο για τη λειτουργία αυτών των μέσης εμβέλειας αεροσκαφών σε κλάσμα του κόστους, με μηδενικούς ρύπους, από και προς μικρότερα αεροδρόμια. Αυτά τα ηλεκτρικά πολιτικά αεροσκάφη θα επιτρέψουν την παροχή υπηρεσιών πτήσεων σε σε ανθρώπους και φορτία με τρόπο που δεν ήταν δυνατός προηγουμένως».

Η πτήση του eCaravan αποτελεί άλλο ένα βήμα για τη διαδικασία πιστοποίησης και έγκρισης του συστήματος magni500, ανοίγοντας τον δρόμο για μελλοντικές μετατροπές/ μεταβάσεις άλλων αεροσκαφών στην τεχνολογία ηλεκτρικής προώθησης της εταιρείας.

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό