18.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πρώτη νίκη… από τον πάγκο

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι κινήσεις που έκανε ο Άκης Μάντζιος από τον πάγκο στο β΄ μέρος άλλαξαν τα πάντα και ο Άρης επικράτησε με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των play off της Super League.

Μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τον Ολυμπιακό, οι Θεσσαλονικείς ήθελαν πάση θυσία το πρώτο «τρίποντο» στο μίνι πρωτάθλημα που διεξάγεται και τα κατάφεραν με τις αλλαγές που έγιναν από τον προπονητή τους.

Με τη νίκη αυτή οι «κίτρινοι» απέκτησαν σημασντικότατο προβάδισμα για ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο», καθώς ανέβηκαν στους 54 βαθμούς, τέσσερις πάνω από τον ΠΑΟΚ, πέντε από τον Παναθηναϊκό και έξι από την ΑΕΚ, η οποία παίζει σε λίγο (19:30) με τον Ολυμπιακό.

Οι Αρκάδες τα έχουν με την αστοχία τους. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς έφτασε αρκετές φορές κοντά στο γκολ, είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθεί, αλλά δεν σκόραρε και στο β΄ μέρος το «πλήρωσε». Πλέον, οι ελπίδες τους για έξοδο στην Ευρώπη ελαχιστοποιούνται…

Στο 9’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Χοσέ Λουίς Βαλιέντε έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ με τη χρήση του VAR.

Ακολούθησαν τρεις ακόμη καλές ευκαιρίες σε διάστημα δέκα λεπτών, με τους Χερόνιμο Μπαράλες (19’), Λουίς Φερνάντεθ (23’ – σούταρε άουτ με τον Κουέστα εξουδετερωμένο) και Σίτο (28’), ενώ το μόνο που έχει να αντιπαρατάξει ο Άρης στο διάστημα αυτό ήταν ένα φάουλ του Μπρούνο Γκάμα (36’), που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Νίκου Παπαδόπουλου.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην στο β΄ ημίχρονο. Ο Άκης Μάντζιος βλέποντας τον Κώστα Μήτρογλου να μην μπορεί να βρει καλό ρυθμό, τον έβγαλε από το ματς και στην θέση του πέρασε τον Μάνο στο 58΄, ενώ έριξε στο ματς και τον Σαντέ Σίλβα αντί του Μανσίνι ένα λεπτό αργότερα.

Και δικαιώθηκε… πανηγυρικά! Ο Σίλβα διέσχισε το μισό γήπεδο στο 69΄, πέρασε και τον Παπαδόπουλο για ν΄ ανοίξει το σκορ. Στις καθυστερήσεις από δική του ασίστ, ο Δημήτρης Μάνος πλάσαρε τον Παπαδόπουλο, «σφραγίζοντας» τη νίκη του Άρη, πρώτη στα play off.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό