22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πρώτη κι έφυγε για Γουέμπλεϊ η Ιταλία

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ιταλία κατάκτησε πανηγυρικά την πρώτη θέση στον Α΄ όμιλο του Euro 2020, με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, επικρατώντας απόψε και της Ουαλίας, με 1-0.

Με το σημερινό αποτέλεσμα η Ιταλία έφτασε στους 30 συνεχείς αγώνες αήττητη και ισοφάρισε το «στοιχειωμένο» ρεκόρ της ομάδας του Βιτόριο Πότσο, που διαρκούσε 82 χρόνια (από το 1939)!

Αντίπαλός της στις νοκ άουτ συναντήσεις της διοργάνωσης, στις 26 Ιουνίου (22:00) στο Γουέμπλεϊ, θα είναι η ομάδα που θα καταλάβει τη δεύτερη θέση στον Γ΄ όμιλο, δηλαδή μία από τις Ολλανδία, Ουκρανία, Αυστρία, κατά πάσα πιθανότητα μία από τις δύο τελευταίες, αφού οι πρωτοπόροι «οράνιε» δύσκολα θα απειληθούν στο τελευταίο παιχνίδι τους από τη Βόρεια Μακεδονία.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο πρώτο εικοσάλεπτο και ήταν οι Βρετανοί εκείνοι που είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν στο 27΄ ο Γκάντερ πήρε την κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ κι έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Αντίθετα, ο Ματέο Πεσίνα ήταν πιο εύστοχος στο 39ο λεπτό, όταν σε εκτέλεση φάουλ από δεξιά πετάχτηκε και με εν κινήσει σουτ αιφνιδίασε τον Γουόρντ, σημειώνοντας το τρίτο τέρμα του στην Εθνική.

Το παιχνίδι πήρε οριστικά το δρόμο του στα πρώτα λεπτά του β΄ ημιχρόνου. Αφού στο 53΄ ο Μπερναρντέσκι «σημάδεψε» το δοκάρι του Γουόρντ σε εκτέλεση φάουλ, τρία λεπτά αργότερα οι Ουαλοί έμειναν με 10 παίκτες, καθώς ο Αμπάντου πήγε με τις τάπες στον Μπερναρντέσκι και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Με την Ιταλία να πηγαίνει σε διαχείριση στη συνέχεια, καθώς κρατούσε πια εύκολα τον έλεγχο, οι Ουαλοί επικεντρώθηκαν στο πως η διαφορά θα παραμείνει στο ένα γκολ, καθώς το 3-1 της Ελβετίας επί της Τουρκίας (έμεινε ως το τέλος) τους άγχωνε, απειλώντας τη δεύτερη θέση που κατείχαν.

Τελικά όχι μόνο το σκορ στο Μπακού έμεινε ως είχε ως το τέλος, αλλά η ομάδα του Πέιτζ είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 στο 76΄, με τον Γκάρεθ Μπέιλ να σουτάρει ψηλά μέσα από την περιοχή παρότι ολομόναχος.

Οι Βρετανοί, τελικώς, κράτησαν τη δεύτερη θέση στον όμιλο χάρη στη διαφορά τερμάτων από τους Ελβετούς (3-2 έναντι 4-5) και στους «16» θα αντιμετωπίσουν τον πρώτο του Β΄ ομίλου, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το Βέλγιο, στις 26 Ιουνίου στο Άμστερνταμ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό