16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρώτη και… καλύτερη στους «16» η Ολλανδία

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Κόντι Χάκπο πέτυχε το τρίτο του γκολ σε τρία παιχνίδια καθώς η Ολλανδία νίκησε άνετα την οικοδεσπότη του Παγκόσμιου Κυπέλλου Κατάρ με 2-0 στο Al Bayt Stadium απόψε (29/11), για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον Α΄ όμιλο Α και να προκριθεί στα νοκ άουτ.

Οι «Οράνιε», οι οποίοι τερμάτισαν στην κορυφή με επτά βαθμούς στα τρία παιχνίδια των ομίλων τους, θα συνοδεύονται στους «16» από τη Σενεγάλη, η οποία απέκλεισε τον Ισημερινό νικώντας με 2-1 και τερματίζοντας δεύτερη με έξι βαθμούς.

Οι Καταριανοί είχαν αποκλειστεί μετά την ήττα (1-3) από τη Σενεγάλη και παρά τις τεράστιες επενδύσεις σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δεν κατάφεραν να έχουν καλή αγωνιστική παρουσία.

Ο Ντέιβι Κλάασεν έδωσε μια εξαιρετική μπαλιά στον 23χρονο άσο των Ολλανδών, ο οποίος με ένα εύστοχο σουτ νίκησε τον Μεσάαλ Μπέρσαμ για να ανοίξει το σκορ στο 26ο λεπτό.

Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη στο β΄ ημίχρονο οι Ευρωπαίοι χτύπησαν, ξανά καθώς η σέντρα του Κλάασεν έφτασε στον Μέμφις Ντεπάι και η άμυνα του Κατάρ αρκέστηκε να παρακολουθεί την μπάλα καθώς το αρχικό σουτ αποκρούστηκε, επιτρέποντας στον Φρένκι ντε Γιονγκ να τη στείλει στα δίχτυα.

Με το Κατάρ να μην έχει την ποιότητα για να επιστρέψει, οι Ολλανδοί είδαν να τους ακυρώνεται ένα γκολ 68΄ (Μπερχούις) μέσω VAR για χέρι του Χάκπο, αλλά αυτό δεν επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα.

Το τελευταίο σφύριγμα σηματοδότησε την έναρξη της αναμονής για τους Ολλανδούς, για να μάθουν με ποια από τις ομάδες του Β΄ ομίλου (Αγγλία, Ουαλία, Ιράν ή Ηνωμένες Πολιτείες) θα συναντηθούν στους «16».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό