13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πρώτη ευκαιρία στέψης για τον Ολυμπιακό

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Κυριακή 11 Απριλίου ενδέχεται να σημάνει την (πρόωρη) ανάδειξη του πρωταθλητή Ελλάδας, επτά αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της β΄ φάσης (πλέι οφ) του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει και μαθηματικά το δεύτερο συνεχή τίτλο του, ενδεχόμενο που αν πραγματοποιηθεί θα έχει συντελεστεί με νίκη απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο Παναθηναϊκό, στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Βεβαίως, προϋπόθεση για να συμβεί αυτό, εκτός του «τρίποντου» που είναι βασική προϋπόθεση, θα πρέπει ο Άρης να έχει απώλεια βαθμών στο «Κλ. Βικελίδης», υποδεχόμενος την ΑΕΚ. 

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς προέρχεται από το θριαμβευτικό 5-1 στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Ένωση, ενώ την Τετάρτη πήρε και προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου, αποσπώντας ισοπαλία 1-1 στα Γιάννενα.

Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός θα πάει στο Φάληρο επίσης με άριστη ψυχολογία κι έχοντας βρεθεί –για πρώτη φορά φέτος- στην τέταρτη θέση, χάρη στο επίσης εντυπωσιακό 3-0 επί του ΠΑΟΚ, κι έχοντας τον τίτλο της μόνης ομάδας στην Ελλάδα που κατάφερε να νικήσει φέτος τους «ερυθρόλευκους», αλλά και το κίνητρο της ευρωπαϊκής εξόδου.

Την ευκαιρία να «κλειδώσει» ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο έχει και ο Άρης, που περιμένει στη Θεσσαλονίκη τη δοκιμαζόμενη ΑΕΚ.

Η Ένωση μετρά τέσσερις συνεχείς ήττες, για τρίτη φορά στην ιστορία της, ενώ η εντός έδρα ήττα από τον ΠΑΟΚ (0-1) στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου επιδείνωσε την κατάσταση, παρότι η ΑΕΚ προσπάθησε αρκετά σε αυτό το παιχνίδι.

Σε αντίθεση με τον Μανόλο Χιμένεθ, που βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, η νίκη του ΠΑΟΚ «έσωσε» προς το παρόν τον Πάμπλο Γκαρσία, αλλά ο αγώνας στην Τρίπολη με τον αξιόμαχο και ανταγωνιστικό Αστέρα κρύβει πολλές παγίδες για τον «Δικέφαλο» της Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ (Κυριακή 11 Απριλίου)

15:00 Άρης – ΑΕΚ (NS1) 17:15 Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ (NS2) 19:30 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (NS1)

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό