27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Πρώτη δημοσκόπηση CNN μετά την απόσυρση Μπάιντεν – «Ψαλιδίζει» τη διαφορά η Χάρις

Ειδήσεις Ελλάδα

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στις ΗΠΑ μετά την ανακοίνωση της απόσυρσης από την κούρσα του Τζο Μπάιντεν ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Το φαβορί για να λάβει το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος, Κάμαλα Χάρις χαίρει της εκτίμησης του κόσμου και αυτό φαίνεται να αποτυπώνεται στις πρώτες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.

Το Αμερικανικό ενημερωτικό δίκτυο CNN πραγματοποίησε την πρώτη του ολοκληρωμένη δημοσκόπηση στην οποία διαφαίνεται ότι η Κάμαλα Χάρις κλείνει την ψαλίδα με τον Ντόναλντ Τραμπ στο σύνολο των ψήφων. η διαφορά από τον αντίπαλό της του Ρεπομπλικανικού κόμματος, τέως πρόεδρο των ΗΠΑ, διαμορφώνεται μόλις στις τρεις ποσοστιαίες μονάδες. Ο Ντόναλντ Τραμπ λαμβάνει 49% ενώ η Χάρις το 46%.

Σε αντίστοιχη δημοσκόπηση που είχε κάνει το ίδιο μέσο, αυτή τη φορά με υποψήφιο για τον Μπάιντεν αντίπαλο του Τραμπ η διαφορά ανάμεσα στους δυο πολιτικούς ήταν στις έξι ποσοστιαίες μονάδες.

Η συσπείρωση του Αμερικανικού λαού

Όσον αφορά στη συσπείρωση φαίνεται ότι ο Τραμπ παίρνει το 92% των ψηφοφόρων που τον είχαν ψηφίσει σε προηγούμενες εκλογές. Ωστόσο, ενδιαφέρον προκαλούν τα ποσοστά της Κάμαλα Χάρις καθώς η δημοσκόπηση αποκάλυψε ότι οι ψηφοφόροι των Δημοκρατικών την εμπιστεύονται κατά 95%.

Στη σημαντική ηλικιακή ομάδα των νέων, η Καμάλα Χάρις φαίνεται να παίρνει 47%, ενώ το ποσοστό του Μπάιντεν ήταν στο 42%. Μάλιστα, ο Τραμπ φαίνεται ότι χάνει 6 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της νέας αντιπάλου του καθώς τα ποσοστά του φτάνουν μόλις το 43% από 49%.

Οι μαύροι ψηφοφόροι το 78% λέει ότι θα στηρίξει την Καμάλα Χάρις ενώ μόλις το 70% τασσόταν υπέρ του Μπάιντεν. Από την πλευρά του, ο Τραμπ χάνει έδαφος καθώς μόλις το 15% από το 23% που ήταν στην προηγούμενη δημοσκόπηση θα τον στηρίξει. 

Τέλος στις γυναίκες ψηφοφόρους η Καμάλα Χάρις κερδίζει άνετα έδαφος καθώς λαμβάνει το 50% ενώ ο Τραμπ μόλις το 45%. Στην εν λόγω ομάδα, τα ποσοστά του Μπάιντεν δεν ήταν ιδιαίτερα ανεβασμένα καθώς ξεπερνούσε τον αντίπαλό του κατά μόλις μια μονάδα και λάμβανε το 46%.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Τραμπ διατηρεί το προβάδισμα που έχει στους λευκούς άντρες χωρίς πτυχίο και είναι σημαντικό προβάδισμα έναντι της Καμάλα Χάρις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό