35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Πρώτη «γεύση» καύσωνα και σκόνη τη Δευτέρα (10/6)

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια πρώτη γεύση για το ισχυρό κύμα καύσωνα που αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα, θα πάρουμε ήδη από την αρχή της.

Τη Δευτέρα (10/6), ο καιρός στη χώρα θα είναι γενικά αίθριος, με την ηλιοφάνεια να επικρατεί στις περισσότερες περιοχές και λίγες νεφώσεις κατά τόπους στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, οι οποίες θα είναι πιο αυξημένες στα βορειοδυτικά, όπου και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 38 και τοπικά στα ανατολικά τους 39 με 40 βαθμούς και στα νησιά τους 32 με 35 και τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 και τοπικά θα αγγίξει και τους 37 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 και τοπικά θα αγγίξει και τους 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν μεταβλητοί, κυρίως όμως από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό