24 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Πρώτη αντίδραση Ερντογάν για Νασράλα: «Ο Λίβανος νέος στόχος της πολιτικής γενοκτονίας του Ισραήλ»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Βηρυτό χωρίς να αναφερθεί στον θάνατο Χασάν Νασράλα και τη Χεζμπολάχ .

Ο Τούρκος πρόεδρος μέσω ανάρτησης στο Χ, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα στον θάνατο του Χασάν Νασράλα και την Χεζμπολάχ, σημείωσε ότι ο Λίβανος αποτελεί τον νέο στόχο της πολίτες γενοκτονίας του Ισραήλ μετά τη Γάζα.

Παράλληλα αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην κυβέρνηση του Λιβάνου, κάλεσε τον Συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ αλλά και τις χώρες του ισλαμικού κόσμου να αναλάβουν δράση απέναντι στις ισραηλινής επιθέσεις.

Η ανάρτηση του Ταγίπ Ερντογάν

“Ο Λίβανος και ο λιβανέζικος λαός είναι ο νέος στόχος της πολιτικής γενοκτονίας, κατοχής και εισβολής του Ισραήλ, την οποία ακολουθεί από τις 7 Οκτωβρίου.

Ως αποτέλεσμα των βίαιων επιθέσεων του Ισραήλ, πολλοί Λιβανέζοι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, δολοφονήθηκαν την τελευταία εβδομάδα.

Κανείς με συνείδηση ​​δεν μπορεί να δεχτεί, να δικαιολογήσει ή να δικαιολογήσει μια τέτοια σφαγή.

Η ισραηλινή κυβέρνηση γίνεται πιο απερίσκεπτη καθώς χαϊδεύεται από τις δυνάμεις που παρέχουν υποστήριξη όπλων και πυρομαχικών στις σφαγές της. Αμφισβητεί όλη την ανθρωπότητα, τις ανθρώπινες αξίες και το διεθνές δίκαιο.

Οι προσπάθειες του Ισραήλ να διαδώσει την πολιτική της παραφροσύνης που εφάρμοσε στη Γάζα και τη Ραμάλα στον Λίβανο και σε άλλες χώρες της περιοχής πρέπει τώρα να σταματήσουν.

Καλούμε όλες τις δομές και όλες τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουν καθήκον να διασφαλίζουν την παγκόσμια ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια, ιδιαίτερα το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, να αναλάβουν ταχεία δράση.

Πιστεύουμε ότι ο ισλαμικός κόσμος πρέπει να λάβει μια πιο αποφασιστική στάση απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις.

Ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα στον λαό και την κυβέρνηση του Λιβάνου σε αυτές τις δύσκολες μέρες.

Για άλλη μια φορά, καταδικάζουμε τις απάνθρωπες επιθέσεις του Ισραήλ κατά του Λιβάνου. Είθε ο Θεός να ελεήσει όλους τους Λιβανέζους αδελφούς μας που έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.”

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό