14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πρώτη, έστω και άτυπη εμφάνιση για το Hyundai Ioniq 5 N

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Hyundai έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι μπορεί να κατασκευάσει εξαιρετικά σπορ μοντέλα. Έκανε την αρχή με το i30 N, ακολούθησαν τα i20 N και Kona N ενώ αρχίζει να μας δείχνει ένα βιώσιμο, αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον με εξαιρετικά πρωτότυπα όπως το RN22e και το N Vision 74. Τα δύο τελευταία αποτελούν “κινούμενα εργαστήρια” αλλά δεν είναι δύσκολο να τα φανταστεί κάποιος να περνούν στην παραγωγή γύρω στα τέλη της δεκαετίας. Μέχρι τότε η Hyundai δεν σκοπεύει να μείνει άπραγη καθώς είναι γνωστό πως ετοιμάζει την καυτή έκδοση του Ioniq 5, άσχετα αν δεν μας έχει δώσει ούτε καν ένα μικρό teaser για το επερχόμενο μοντέλο.

Αυτό αλλάζει τώρα καθώς η κορεατική εταιρία ανέβασε στο κανάλι της στο Youtube ένα 8-λεπτο  με όνομα “Το μέλλον της υψηλής απόδοσης” που περιγράφει την δουλειά που γίνεται πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας και στο τέλος του, περιλαμβάνει την πρώτη, έστω και άτυπη εμφάνιση του Ioniq 5 N. Σύντομη και… καμουφλαρισμένη αλλά η παρουσία του Ioniq 5 στο  της Hyundai σημαίνει ότι η επίσημη πρεμιέρα δεν μπορεί να απέχει πολύ. Παρά την μικρή διάρκεια της guest εμφάνισης του Ioniq 5 N, φαίνεται ότι το μοντέλο θα διαθέτει σπορ πινελιές με νέους, επιθετικούς προφυλακτήρες, μικρότερη απόσταση από το έδαφος και μεγαλύτερες ζάντες ελαφρού κράματος ενώ όσον αφορά στα μηχανικά, ο πρώην επικεφαλής της N Performance, Albert Biermann, είχε δηλώσει πως η κορυφαία έκδοση του ηλεκτρικού crossover θα προσφέρει περί τους 600 ίππους. Ένα υψηλό νούμερο το οποίο όμως δεν είναι εκτός των δυνατοτήτων της Hyundai αφού το Kia EV6 που έχει στενή συγγένεια με το Ioniq 5 ήδη το προσφέρει στην “GT” έκδοση.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το μέλλον δεν θα είναι βαρετό – είτε μιλάμε για το ρετρό και υδρογονοκίνητο N Vision 74, είτε για το RN22e που μοιάζει με ένα σχεδόν έτοιμο Ioniq 6 N, είτε για το Ioniq 5 N που θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή εντός του 2023.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό