24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Πρώην παίκτης του Ολυμπιακού ξεσπά κατά του ΝΒΑ: «Απεχθανόμουν όσα συνέβαιναν εκτός παρκέ» [s]

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Αλεκσέι Ποκουσέφσκι επέστρεψε στην Ευρώπη για λογαριασμό της Παρτιζάν μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας του στο ΝΒΑ και δεν έχει να λέει τα καλύτερα λόγια για το κατά τεκμήριο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Παραχωρώντας συνέντευξη στο podcast της πατρίδας του «Luka & Kuzma», ο Σέρβος φόργουορντ που ξεκίνησε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα από της ακαδημίες του Ολυμπιακού το 2015 σε ηλικία 14 ετών και φτάνοντας μέχρι την ανδρική ομάδα και την θυγατρική της Α2 το 2020, δήλωσε μεταξύ άλλων πως απεχθανόταν τα πάντα στο ΝΒΑ όσον αφορά αυτά που συνέβαιναν εκτός του παρκέ.

Μετά και κάποιους τραυματισμούς του που άλλαξαν τα σχέδια των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ όπου αγωνιζόταν ο 22χρονος ύψους 2.13μ. ψηλός, πλέον ο «Πόκου» είναι έτοιμος να κάνει μια νέα αρχή στην ανερχόμενη καριέρα του υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη γενέτειρά του, το Βελιγράδι.

«Απεχθανόμουν τα πάντα, εκτός από αυτά που συνέβαιναν στο παρκέ»

«Όταν με ρωτούσαν πώς πήγαιναν τα πράγματα για εμένα στο NBA, έλεγα ότι όλα είναι τέλεια. Έλεγα ότι “είμαι εδώ για να κάνω αυτό που αγαπώ” και ότι “Απεχθάνομαι τα πάντα, εκτός από το να παίζω μπάσκετ”. Φωτογραφίες, ταξίδια, συνεντεύξεις κτλ. Απεχθανόμουν τα πάντα, εκτός από αυτά που συνέβαιναν στο παρκέ. Η προηγούμενη σεζόν ήταν δύσκολη για εμένα, δεν μπορούσα να παίξω όσο θα ήθελα, για πολλούς διαφορετικούς λόγους.

Τα πάντα στο ΝΒΑ είναι δημιουργημένα γύρω από τα χρήματα. Οι General Managers το ξέρουν αυτό και προσπαθούν να πείσουν τους παίκτες, προσφέροντας λεφτά. Εξάλλου, πολλοί παίκτες στο NBA ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα λεφτά τους. Αν πληρώνονται καλά, αποδίδουν και δεν ενδιαφέρονται για τίποτα άλλο. Για αυτό εκπλήσσονται όταν έρχονται και βλέπουν αυτή την ατμόσφαιρα στην Ευρώπη.

«Ο General Manager μού εξήγησε ότι δεν μπορούσα να τραυματιστώ σε χειρότερο χρονικό σημείο»

Πριν από την τέταρτη σεζόν μου, αντιμετώπισα δύο ατυχείς τραυματισμούς. Πήδηξα για ένα ριμπάουντ, κάποιος με χτύπησε στα πόδια και έπεσα χτυπώντας τον ώμο μου και το κεφάλι μου. Έγινε εξάρθρωση στον ώμο μου και αυτό κράτησε για 1,5-2 μήνες. Για αυτό δεν ήμουν στην εθνική εκείνο το καλοκαίρι (2023). Μετά πήγα στο προπονητικό κέντρο στην Οκλαχόμα και αρχίσαμε να συζητάμε με τους Θάντερ για το συμβόλαιό μου. Την ίδια ημέρα που αρχίσαμε να μιλάμε, τραυματίστηκα ξανά.

Προσγειώθηκα σε κάποιο πόδι και γύρισα τον αστράγαλό μου. Αργότερα, είχαμε μια συνομιλία με τον General Manager και μου εξήγησε ότι δεν μπορούσα να τραυματιστώ σε χειρότερο χρονικό σημείο. Όλα αυτά άλλαξαν τα σχέδιά μου, αλλά ίσως να έγιναν για καλό».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό