31.8 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Πρόωρη αποκάλυψη για το νέο Mini Cooper!

Ειδήσεις Ελλάδα

Την σημερινή εποχή σχεδόν τίποτα δεν μπορεί να παραμείνει κρυφό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αργά ή γρήγορα κάποιος θα ανακαλύψει το… μυστικό και θα το διαδώσει σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιώντας την τεράστια δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό γίνεται και με το νέο και αμιγώς ηλεκτρικό Mini Cooper που κατασκοπεύτηκε κατά τη διάρκεια γυρισμάτων στις Η.Π.Α. και μάλιστα στην “καυτή” Cooper SE έκδοση. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μαθαίνουμε για την επόμενη γενιά του εμβληματικού μοντέλου καθώς η ίδια η Mini μας έχει δώσει έναν χάρτη για τα επόμενα χρόνια αλλά είναι σίγουρα η πρώτη φορά που την βλέπουμε τόσο… γυμνή.

Αυτό που γίνεται άμεσα εμφανές είναι το πόσο πιο καθαρό είναι το design του νέου Mini Cooper. Η αφαίρεση των πλαστικών στα φτερά αποτελεί τον βασικό παράγοντα γι’ αυτήν την μεταμόρφωση αλλά ως φιλοσοφία παρατηρούμε τον εκμοντερνισμό του νέου Mini σε ολόκληρο το μήκος και το πλάτος του αμαξώματος, σε λεπτομέρειες όπως η χρήση του φωτός ως διακοσμητικό στοιχείο, η πιο λιτή γρίλια κ.ά. Οι σχεδιαστές το κατάφεραν αυτό παρά το γεγονός ότι έχουν προστεθεί ακμές και πτυχώσεις στις επιφάνειες ενώ οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η πιο αισθητή αλλαγή από την τρέχουσα γενιά στην επόμενη που βλέπουμε στις φωτογραφίες, αφορά στο πίσω μέρος και τον ριζικό ανασχεδιασμό των φωτιστικών σωμάτων που αποστασιοποιούνται από το κλασικό, παραλληλόγραμμο design.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στην καμπίνα, για την οποία δεν έχουμε κάποια νέα φωτογραφία αλλά χρησιμοποιούμε ως οδηγό το Aceman Concept EV και μπορεί να περιγραφεί με μία λέξη: εκμοντερνισμός. Την παράσταση κλέβει, χωρίς αμφιβολία, η μεγάλη, στρογγυλή LED οθόνη του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης ενώ άξιο αναφορά είναι το γεγονός ότι έχουν επιβιώσει οι φυσικοί διακόπτες που βρίσκονται παραδοσιακά στο κάτω μέρος του ταμπλό. Αυτό που δεν έχει επιβιώσει είναι ο πίνακας οργάνων μπροστά από τον οδηγό, που αντικαταστάθηκε από ένα σύστημα head-up display ενώ νέο είναι και το εκκεντρικό τιμόνι με τις δύο ακτίνες. Προς το παρόν δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες αλλά αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, ακόμα και αυτές που έχουμε είναι περισσότερες απ’ ότι περιμέναμε την δεδομένη στιγμή. Υπομονή λοιπόν και η επίσημη πρεμιέρα του νέου Mini δεν θα αργήσει πολύ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό