21.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πρόστιμο 900.000 ευρώ στον Nelson Piquet για τα ρατσιστικά σχόλια κατά του Hamilton

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Νοέμβριο του 2021 και κατά τη διάρκεια ενός podcast, ο Nelson Piquet ο πρεσβύτερος, τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, έκανε ρατσιστικά σχόλια, τα οποία είχαν ως κύριο αποδέκτη τον Lewis Hamilton.
Πιο συγκεκριμένα, ο Piquet χαρακτήρισε τον Lewis Hamilton χρησιμοποιώντας τη λέξη “neguinho”, που μεταφράζεται “νέγρος”, όταν ρωτήθηκε για την επαφή που είχε ο Βρετανός με τον Max Verstappen στο GP του Silverstone του 2021, που είχε σαν αποτέλεσμα να εγκαταλείψει ο τελευταίος μετά από μια σφοδρή σύγκρουση.
Ο Βραζιλιάνος οδηγός ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τον Hamilton, όταν το podcast έγινε διαθέσιμο και προκλήθηκε ντόρος, ωστόσο επέμεινε ότι τα λόγια του δεν μεταφράστηκαν σωστά στα αγγλικά. Πριν, όμως, καθίσει ακόμη η σκόνη που προκάλεσε αρχικά ο Piquet, κυκλοφόρησε ένα μέρος της συνέντευξης του Βραζιλιάνου, στην οποία έκανε και ομοφοβικά σχόλια κατά του Hamilton, ενώ μίλησε υποτιμητικά τόσο για τον Keke Rosberg όσο και για τον Nico Rosberg.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και οδηγός της Mercedes-AMG F1 απηύθυνε έκκληση για δράση, προκειμένου να αλλάξουν αυτές οι αρχαϊκές νοοτροπίες, καθώς τα λόγια του 70χρονου Piquet έφεραν αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Φτάνοντας στο σήμερα, δικαστήριο της Βραζιλίας τιμώρησε τον Piquet με πρόστιμο ύψους 5.000.000 βραζιλιάνικων real (BRL), που μεταφράζεται σε περίπου 884.000 ευρώ, για ηθική βλάβη, λόγω των ρατσιστικών και ομοφοβικών σχολίων του κατά του Hamilton. Η απόφαση αυτή ήρθε μετά τη σχετική νομική διαδικασία που κίνησαν τέσσερις ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής ΛΟΑΤΚΙ+ Συμμαχίας της Βραζιλίας, οι οποίες ήθελαν ο Piquet να πληρώσει 10 εκατομμύρια ρεάλ Βραζιλίας για ηθική βλάβη.
Ωστόσο, ο Piquet επιτρέπεται να μεταφέρει τα χρήματα σε ταμεία και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται για την φυλετική ισότητα και την ένταξη στην κοινωνία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό