28.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Πρόστιμο 50.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό AKTOR από την ΔΕΑΒ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ΔΕΑΒ προχώρησε στην επίσημη ανακοίνωσή της για την τιμωρία που επέβαλλε στον Παναθηναϊκό AKTOR. Για την ακρίβεια, την Πέμπτη (20/06), ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ενημερώθηκε για την απόφαση του αθλητικού Εισαγγελέα του ΕΣΑΚΕ. Ο ιδιοκτήτης της «πράσινης» ΚΑΕ θα πρέπει να μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για τους επόμενους 8 μήνες, πληρώνοντας επίσης το ποσό των 35.000 ευρώ.

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα των ενεργειών του κατά την διάρκεια των ελληνικών τελικών, κόντρα στον Ολυμπιακό. Σύμφωνα με τον Εισαγγελέα, ο ισχυρός άνδρας του «τριφυλλιού»  έκανε πράγματα «που συνιστούν την δυσφήμιση του αθλήματος».

Μετά την επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΑΒ όμως, θα χρειαστεί να παραδώσει ακόμη το ποσό των 50.000 ευρώ. Αυτή την φορά πρόκειται – μεταξύ άλλων – για τα επεισόδια που σημειώθηκαν ανάμεσα σε οπαδούς του Παναθηναϊκού AKTOR και αστυνομίας.

Η ανακοίνωση της ΔΕΑΒ:

«Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) ανακοινώνει ότι:

Με την υπ’ αριθμ. 45/2024 Απόφασή της επιβλήθηκε, σε βάρος της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, διοικητικό πρόστιμο ύψους πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000 €), για σοβαρά επεισόδια βίας που σχετίζονται με τον αθλητισμό -συμπλοκές περίπου πεντακοσίων (500) φιλάθλων της με την αστυνομία, με κίνδυνο πρόκλησης βαριών σωματικών βλαβών στα αστυνομικά όργανα– τα οποία έλαβαν χώρα στον αμέσως περιβάλλοντα χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Ο.Α.Κ.Α., κατά τον αγώνα καλαθοσφαίρισης ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ AΚTOR – ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ στις 14-06-2024, για το πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών (BASKET LEAGUE – Play offs), αγωνιστικής περιόδου 2023/2024, που διοργανώνεται από τον ΕΣΑΚΕ.

Εφαρμογή άρθρου 9 του ν.5085/2024».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό