18.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πρόστιμο 300 ευρώ την εβδομάδα στους δημοσίους υπαλλήλους που αρνούνται εμβολιασμό ή τεστ

Ειδήσεις Ελλάδα

Τι είπε ο υπουργός Εσωτερικών για την άρνηση ασθενών να υποβληθούν σε ιατρικές πράξεις

Στους δημοσίους υπαλλήλους που αρνούνται να εμβολιαστούν ή να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ, θα επιβάλλονται πρόστιμα 300 ευρώ την εβδομάδα, υπενθύμισε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Τα πρόστιμα εισπράττονται με παρακράτηση μισθού και είναι η πρώτη εβδομάδα που “τρέχουν”, ανέφερε. Ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε «αστείες» τις μηνύσεις που υποβάλλονται κατά εκπαιδευτικών και υγειονομικών από αντιεμβολιαστές. Σημείωσε ωστόσο, ότι το θέμα που προέκυψε με ασθενή, ο οποίος αρνήθηκε να διασωληνωθεί και απείλησε μαζί με τους συγγενείς του τους γιατρούς με δικαστικές περιπέτειες, είναι «πιο δύσκολο και σύνθετο νομικά».

«Το ζήτημα είναι, κατά πόσο μπορεί κάποιος να αρνηθεί ο ίδιος μια ιατρική πράξη, αν έχει τη συνείδηση της απόφασής του. Σε περιπτώσεις ανηλίκων όπου γονείς αρνούνται για παράδειγμα μια μετάγγιση αίματος, το ζήτημα έχει λυθεί με εισαγγελική εντολή. Με τους ενήλικους, όμως, που έχουν συνείδηση των αποφάσεων τους, τα πράγματα είναι διαφορετικά», διευκρίνισε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό