12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πρόστιμο της ATP στη Βρετανική Ομοσπονδία για την απαγόρευση σε Ρώσους και Λευκορώσους

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ATP επέβαλε σήμερα (7/12) πρόστιμο 820.000 λιρών (1 εκατομμύριο δολάρια) στη Βρετανική Ένωση Αντισφαίρισης (LTA), επειδή απαγόρευσε τη συμμετοχή στα τουρνουά της στους άντρες τενίστες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, λόγω της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία.

Οι αθλητές αποκλείστηκαν από τα τουρνουά του Ηνωμένου Βασιλείου που διεξήχθησαν στο πλαίσιο του Wimbledon, η οποία έγινε η πρώτη διοργάνωση Grand Slam που απαγόρευσε μεμονωμένους αθλητές από τις δύο χώρες, σε μια κίνηση που καταδικάστηκε ευρέως.

«Η LTA είναι βαθιά απογοητευμένη με αυτό», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Βρετανική Ένωση Αντισφαίρισης.

«Η ATP, στο πόρισμά της, δεν έδειξε καμία αναγνώριση των εξαιρετικών συνθηκών που δημιουργήθηκαν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ούτε των αντιδράσεων της διεθνούς αθλητικής κοινότητας και της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου σε αυτή την εισβολή».

Η ATP δήλωσε τον Απρίλιο ότι η «μονομερής απόφαση» του Wimbledon να αποκλείσει τενίστες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία ήταν άδικη και θα μπορούσε ενδεχομένως να δημιουργήσει ένα καταστροφικό προηγούμενο για το άθλημα.

Η υπουργός Πολιτισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, Μισέλ Ντόνελαν, δήλωσε την Τετάρτη ότι η συντριπτική πλειοψηφία της διεθνούς αθλητικής κοινότητας στάθηκε «ώμος με ώμο» στην καταδίκη της εισβολής του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αναλάβει έναν παγκόσμιο ηγετικό ρόλο για να οικοδομήσει αυτή τη διεθνή απάντηση», είπε η Ντόνελαν. «Είμαστε ξεκάθαροι ότι ο αθλητισμός δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να νομιμοποιηθεί αυτή η θανατηφόρα εισβολή και ότι οι αθλητές που εκπροσωπούν τα κράτη της Ρωσίας ή της Λευκορωσίας θα πρέπει να απαγορευθούν να αγωνίζονται σε άλλες χώρες».

Και συμπλήρωσε: «Παρά την ευρεία καταδίκη, το διεθνείς tour είναι αποφασισμένο να είναι παρίας σε αυτό, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται η επένδυση στην ανάπτυξη του εγχώριου παιχνιδιού μας. Αυτή είναι η λάθος κίνηση από την ATP και την WTA. Τους προτρέπω να σκεφτούν προσεκτικά το μήνυμα που στέλνει και να το ξανασκεφτούν».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό